Heung Min Son (©Reuters)
Heung Min Son (©Reuters)

Murinjo ubedio Levija, Son dobija novi ugovor i platu od 11.440.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.10.20. | 14:26

Reprezentativac Južne Koreje svojim igrama zaslužio ozbiljnu povišicu

Najbolji fudbal karijere igra Heung Min Son otkako je Žoze Murinjo preuzeo dirigentsku palicu u Totenhemu, a pogotovo od starta ove sezone zbog čega sa Harijem Kejnom čini najubojitiji tandem Premijer lige.

Upravo iz tog razloga Murinjo želi svog napadača da učini dodatno zadovoljnim i obezbedi mu platu srazmernu kvalitetu partija koje pruža, a kako britanski San navodi Son je jako blizu toga da dobije novi ugovor, značajnu povišicu i stane rame uz rame s najplaćenijim igračima u klubu. I sve zahvaljujući Murinjovoj inicijativi u razgovorima s Totenhemovim predsednikom Danijelom Levijem.

Izabrane vesti

Ako se izuzme astronomska plata Gereta Bejla koji će bar do narednog leta biti najplaćeniji igrač Pevaca, Son treba po godišnjim primanjima da bude u ravni sa Harijem Kejnom i Tangijem Ndombeleom koji zarađuju po 220.000 evra nedeljno. Odnosno 11.440.000 evra godišnje. Son u ovom trenutku inkasira blizu 155.000 evra sedmično, ali je odavno zaslužio povišicu koja će u ovom slučaju biti oko 65.000 evra.

Son je postigao 60 golova u 119 utakmica kao starter za Pevce u Premijer ligi otkako je stigao iz Bajera 2015. godine. Novim ugovorom biće vezan za Totenhem do juna 2025. godine, što znači da bi za taj period trebalo da inkasira bezmalo 51.500.000 evropskih novčanica.

U klubu takođe smatraju da je dobar momenat da Son dobije povišicu pošto je budžet rasterećen isplata primanja za Kristijana Eriksena (otišao u Inter u januaru) i Jana Vertongena (prešao u Benfiku kao slobodan igrač letos).

Son je od početka sezone postigao devet golova na osam utakmica, uz još četiri asistencije. 



tagovi

Hjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara