Antonio Konte sa svojim pulenima (©Shutterstock)
Antonio Konte sa svojim pulenima (©Shutterstock)

SUBOTA U SERIJI A: Konte kao Murinjo, sam protiv svih! Inzagi čuva Milinković-Savića za LŠ

Vreme čitanja: 6min | sub. 24.10.20. | 12:33

Danas će na teren Inter, Lacio i Atalanta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski predstavnici u Ligi šampiona danas imaju zadatak da osvoje preko potrebne bodove u trci za prva četiri mesta. Inter protiv Đenove traži pobedu koja izmiče već mesec dana, Laciju imperativno trebaju tri boda u meču sa Bolonjom budući da je već daleko od vrha tabele. Atalanta protiv Sampdorije želi da potvrdi da je debakl u Napulju bio samo izuzetak koji potvrđuje pravilo, a to je da Boginja svima daje četiri i više golova. Sva trojica trenera će primeniti rotacije igrača imajući u vidu obaveze u LŠ, Konte i Inzagi će promeniti samo par fudbalera dok Gasperini misli da zameni gotovo polovinu startne postave.

Izabrane vesti

ĐENOVA - INTER

U poslednje dve godine Đenova je bila omiljeni klijent Nerazura: četiri pobede uz gol razliku 16-0. Međutim, da bi pronašli tim koji je Inter pobedio pet puta uzastopno a da nije primio gol morali bi da se vratimo gotovo sedamdeset godina unazad u period 1951-1953 kada je žrtva bila Atalanta.

U momentu dok pišemo najavu Inter pokušava da naknadno ubaci u protokol utakmice Hakimija koji je bio negativan i na drugi test na Kovid-19 što je dodatna potvrda da bris uzet pred utakmicu sa Borusijom Mehengladbah nije bio regularan.

U slučaju da Hakimi bude na raspolaganju za meč na Marasiju, otvorilo bi se pitanje spoljnog veznog na levoj strani, odnosno da li će na teren od prvog minuta Perišić ili Darmjan. Osim te nedoumice, iz Apijano Đentilea nisu stigli ni sigurni odgovori na pitanja ko će biti komandant u odbrani, De Fraj ili Ranokja (nije isključeno da Konte odmori De Fraja za izuzetno važno i teško gostovanje u Ukrajini protiv Šahtjora), kao ni ko će igrati u ulozi ofanzivnog pleja, Eriksen ili Brozović.

Budući da se Sančez povredio, u napadu je izbor Lukaku-Lautaro Martinez obavezan. Konte se nada da bi njegovi momci mogli da stave na pravi kolosek meč u prvih sat vremena igre kako bi mogao da poštedi svoje centarfore u drugom poluvremenu. Osim povređenih Sančeza i Vesina, van stroja su i dalje zbog Kovida-19 Škrinjar, Galjardini i Radu. Jang je negativan na Kovid-19 ali će biti sačuvan za meč u Ligi šampiona.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Antonio Konte je bio poprilično ratoboran i u stilu Žozea Murinja, iz najboljih dana, pokušao je da stvori atmosferu u kojoj su on i njegov tim sami protiv celog sveta. Na taj način kormilar Nerazura pokušava da zbije redove u svojim redovima, s obzirom na to da Inter mesec dana ne zna za pobedu i u proseku prima dva gola po utakmici.

Trener Đenove Roland Maran u teoriji ima gotovo sve igrače na raspolaganju, osim povređenog Sturara, ali Krišito, Destro, Lerager, Kasata i Zapakosta su se priključili treninzima u Boljasku tek pre dva dana, nakon što su postali negativni na Kovid-19. Zbog toga je teško poverovati da će iskusni trener rizikovati nekog od njih i osloniće se na igrače koji su odigrali nerešeno sa Veronom prošlog ponedeljka. Novina bi mogao da bude Marko Pjaca umesto Uzbekistanca Šomurodova, dok je iskusni Pandev siguran starter. U veznoj liniji bi trebalo da bude potvrđen i Ivan Radovanović.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Bani, Zapata, Mazijelo - Giljone, Rovela, Badelj, Radovanović, Čibora - Pandev, Pjaca

INTER 3-4-1-2: Handanović - D’Ambrozio, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Vidal, Barela, Perišić - Eriksen - Lukaku, Lautaro

LACIO - BOLONJA

Lacio nikada nije počeo ovako loše sezonu u Seriji A od kako je na klupu seo Simone Inzagi. Samo četiri boda u prva četiri kola i primljenih osam golova su zvono na uzbunu koju ni trijumf u Ligi šampiona protiv Borusije Dortmund nije utišao. Drugim rečima, Nebeskoplavi nemaju pravo na novi pogrešan korak u prvenstvu ako hoće da budu zakačeni za vagon koji garantuje borbu za prva četiri mesta.

U poslednja dva dana su stigle dobre i loše vesti iz Formela. U pozitivne ulazi oporavak Lacarija i Eskalantea dok je negativna izostanak Sergej Milinkovića Savića koji još uvek oseća bol u kuku. Srpski reprezentativac je pokušao juče da trenira ali je odustao na zagrevanju. Inzagi nema nameru da rizikuje i ima nameru da sačuva Milinkovića za meč protiv Briža u Ligi šampiona. Umesto srpskog reprezentativca na terenu ćemo videti Drogbinog prijatelja Akpu Akpra. Veliku novinu će prdsetavljati debitantski meč Rejne u dresu Lacija u Seriji A.

U Formelu se nadaju da će sa Bolonjom otvoriti novi pozitian ciklus s obzirom na to da su na poslednjem meču sa timom Siniše Mihajlovića ostvarili pobedu i zaseli na čelo tabele pre “lokdauna”: od tada su nanizali osam poraza na 16 utakmica u Seriji A.

Bolonja se nalazi u prilično nezavidnoj situaciji. Mihajlovićev tim po prikazanoj igri nije zaslužio poraze protiv Beneventa i Sasuola, naprotiv čak ni remi ne bi dao pravu meru onoga što se videlo na terenu. Srpski stručnjak je istakao da bi bio zabrinut zbog bodovnog salda da njegov tim igra loše, što svakako nije slučaj. I pored toga što mu nedostaju četiri startera (Dajks, Medel, Skov Olsen i Poli), Mihajlović se ne krije iza tog alibija i protiv svog bivšeg kluba želi da njegovi igrači postanu prve golove u gostima i da uknjiže bodove.

U napadu će biti potvrđen Palasio i pored maleroznog meča i greška koje su skupo koštale Bolonju, kao i 18-ogodišnji Škotlanđanin Hiki na poziciji levog beka.

LACIO 3-5-2: Rejna - Patrik, Luiz Felipe, Ačerbi - Marušić, Akpa Akpro, Lejva, Luis Alberto, Fares - Korea, Imobile

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - De Silvestri, Danilo, Tomijasu, Hiki - Šuten, Svanberg - Orsolini, Sorijano, Barou - Palasio.

ATALANTA - SAMPDORIJA

Đampjero Gasperini misli već na meč sa Ajaksom u Ligi šampiona i zato ćemo protiv Sampdorije videti par novina u sastavu Boginje. U odbrani će odmoriti Romero, na sredini terena De Ron i Gosens, kao i dvojica Kolumbijaca u napadu, Zapata i Murijel. Od prvog minuta bi trebalo da vidimo u defanzivnoj liniji Palomina, na sredini terena Pašalića i Mohiku a u napadu sa Papu Gomezom, Iličića i Lamersa.

Atalanta ima gotovo sve igrače na raspolganju sa izuzetkom prvog golaman Golinija i defanzivca Kaldare, budući da se oporavio i Malinovski. Osim protiv Napolija, tim iz Bergama je na svakom meču postizao četiri i više golove dok su se već desetorica igrača upisala u listu strelaca što pokazuje raznovsrsnost rešenja s kojima raspolaže Gasperini.

Sampdorija je sa dve uzastopne pobede popravila utisak sa starta sezone i u Bergamo stiže osokoljena pobedom i pruženom partijom protiv Lacija. Tim iz Đenove nije uspeo da pobedi na poslednje tri odmeravanja snaga Atalantu i da bi pronašli u istoriji period u kome četiri puta nije uspela da porazi Boginju moramo da se vratimo 30 godina unazad.

Klaudio Ranijeri ima nameru da potvrdi isti tim koji je pobedio Lacio, ali će biti pred senzibilnim izborom: da li da rizikuje Kandrevu koji ima problema sa mišićima ili ne. Bivši igrač Intera želi da igra, ali je mogućnost od povrede koja bi ga ostavila nekoliko nedalja van stroja veoma izražena i na Ranijeriju je da odluči da li da preuzme taj rizik ili ne. Mehdi Leris je spreman, ako zatreba, da uskoči u prvi tim i zameni Kandrevu.

ATALANTA 3-4-1-2: Sportijelo - Toloi, Palomino, Đimsiti - Hatebor, Frojler, Pašalić, Mohika - Papu Gomez - Iličić, Lamers

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Toneli, Auđelo - Leris, Ekdal, Torsbi, Jankto - Ramirez, Kvaljarela.

PIŠE: Željko PANTELIĆ

SERIJA A - 5. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)

/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 – Lineti 33, Beloti 77, Lukić 79/

Subota

15.00: (1,45) Atalanta (4,60) Sampdorija (7,00)

18.00: (7,00) Đenova (4,50) Inter (1,45)

20.45: (1,73) Lacio (3,90) Bolonja (4,60)

Nedelja

12.30: (2,00) Kaljari (3,45) Krotone (3,80)

15.00: (8,00) Benevento (5,30) Napoli (1,35)

15.00: (2,10) Parma (3,35) Specija (3,60)

18.00: (1,83) Fjorentina (3,60) Udineze (4,40)

20.45: (1,35) Juventus (4,90) Verona (9,50)

Ponedeljak

20.45: (2,20) Milan (3,45) Roma (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterLacioAtalanta

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara