Jeremić: One koji su izašli na Vučićeve izbore ne vidimo kao partnere 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta stranka nastupati samostalno, uz koordinaciju sa „saborcima iz bojkota“.

„One koji su izašli na Vučićeve izbore, ne vidimo kao partnere – kako one koji su prešli izborni cenzus, tako i one koji nisu“, rekao je Jeremić na sednici Glavnog odbora Narodne stranke, održanoj u Čačku.

Jeremić je kazao da su apsolutni prioriteti Narodne stranke rad na terenu i priprema za eventualne izbore.

Glavni odbor dao je mandat Predsedništvu Narodne stranke da odluči da li će i u kojem formatu učestvovati u eventualnom dijalogu o izbornim uslovima, ako se on bude vodio uz posredovanje Evropske unije.

„Srbija je danas jedina u Evropi, uz Belorusiju, koja ima upitnost legitimiteta izabranih institucija i parlament bez opozicije, a analitičari i profesionalne diplomate Srbiju klasifikuju kao hibridni režim“, rekao je Jeremić.

Po njegovim rečima, Srbije je danas „hibrid tiranije, korupcije, nemorala, kriminala i izdaje“.

„Srbija je danas dostigla dubinu kojoj niko nije mogao da se nada kada je poslednji put na demokratski način 2012. godine menjana vlast. Danas se borimo protiv kriminalno-državne hidre koja nas je dovela u situaciju da se pitamo da li je moguće demokratskim i mirnim sredstvima promeniti vlast i izboriti priliku za buduće generacije“, dodao je predsednik Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari