Magazin

On će da se pita o zakonima i uređuje naš život, ali nije problem, nema tu šta mnogo da se pokvari

Lav Pajkić, sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića, do sada se bavio voditeljskim poslom, a nakon poslaničkog poziva izabran je za člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Ako ste mislili da ste jedino vi zatečeni ovom informacijom, varate se. Tviter zajednica je imala je puno toga da kaže o Pajkićevoj novoj funkciji.

Lav je po profesiji filmski i televizijski producent, kao i montažer. Za one koji nisu znali ko je sin pokojne književnice Isidore Bjelice, mogli su da ga upoznaju u autorskoj emisiji “Kontravizija”, koja je bila baš onakva kao što joj je i naziv. Potpuna kontra od profesionalizma, satire i dobrog ukusa.

Pošto se nije proslavio kao TV voditelj, odlučio je da se progura u političke vode, pa smo od avgusta mogli da ga vidimo kao poslanika u Skupštini, bez prethodnog iskustva i bez obrazovanja za političara.

Od sada će on, međutim, između ostalih, da usvaja ili odbija predloge Skupštine o važnim pitanjima, da se pita o zakonima i da u neku ruku uređuje naš život.

I upravo zato je, kao jedan od mnogih, voditelj Igros Brakus kratko prokomentarisao ovu vest napisavši “Džizs Krajst”.

Jedna korisnica Tvitera je napisala da će citirati Marka Atlagića, predsednika “baš tog odbora”, te je kratko dodala “Auu”, dodajući da ju je sramota.

“Lav Pajkić i nevenčana udovica o ustavnim pitanjima? OMG”, glasi jedan od komentara na mrežama.

“Kakav ustav, takav i Odbor za ustavna pitanja. Ne vidim problem zaista, bukvalno nemaju šta da pokvare”, glasi još jedna od šaljivih komentara.

“Kolegijum skupštine Srbije, Dačić, Lav Pajkić, Stefan Krkobabić …. trust mozgova”, napisao je jedan korisnik na Tviteru.

“Ja sam očekivao da predsednik skupštine bude Lav Pajkić”, šaljivo je napisala jedna korisnica ove društvene mreže.

“Ako Lav Grigorije Pajkić zna definiciju ustava, ja ću se učlaniti u SNS”, napisao je još jedan korisnik Tvitera.

Podsetimo, ovaj odbor vodiće poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević, a pored Pajkića i Popović ustavnim pitanjima i zakonodavstvom baviće se, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov i Balint Pastor…

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i u ovom sazivu će voditi skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS Vladimir Ðukanović.

U odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović, piše Nova.

Objavljen spisak poslanika, porno glumica Čeri Kis ipak nije u Parlamentu

Čitajte Luftiku na Google vestima

94 Shares
Share via
Copy link