Venčanice i druge kreacije Žan Pol Gotjea možda u MSUB 1Foto: EPA-EFE/ MARINA GUILLEN

Danima se priča o tome da će blokbaster izložba Pol Gotjea „Love is Love“, koja obuhvata venčanice i najlepše kreacije ovog modnog dizajnera stići u Muzej savremene umetnosti u Beogradu iz Montreala. Viktor Kiš, v. d. direktora MSUB, nije tim povodom želeo ništa zvanično da potvrdi ili negira.

– Planiramo ali još uvek ništa nije potvrđeno – kazao je Kiš za Danas. Kako prenose strani mediji, u fokusu Gotjeove izložbe „Love is Love“ je ceremonija venčanja kroz koju ovaj lucidni autor misli inkluzivnije i humanije društvo, koje vidi kroz raznovrsnost parova koji stupaju u brak. „Izložbom se slavi brak, raznovrsnost parova koji u brak stupaju, heteroseksualni, homoseksualni, interkulturni i međurasni, koji svojim zajedništvom inspirišu ideje različitosti i mira“, navode strani mediji.

Postavka izložbe „Love is Love“ sadrži monumentalnu svadbenu tortu u centralnom delu postavke gde su okupljene najlepše kreacije Gotjea povezane s ceremonijom venčanja. „Odvažne linije i izvrsno umeće izrade svedoče o ekscentričnosti ovog dizajnera poznatog po svojim ikoničnim delima, ali i po svojim vizijama inkluzivnog i humanog društva“, ističu strani mediji.

Gotjeova postavka obuhvata kreacije venčanica i odela nastalih u periodu 1991-2017. Naslov izložbe „Ljubav je ljubav“ potiče iz govora koji je Barak Obama održao u junu 2015. godine, nakon što je Vrhovni sud u SAD doneo odluku kojom se garantuje ravnopravnost bračnih zajednica, odnosno pravo istopolnih partnera da s jednakim pravima kao i heteroseksualni partneri stupaju u brak u svih 50 američkih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari