Mali: U javnom sektoru biće za nekoliko hiljada dinara veće plate

Petu godinu za redom biće povećanja plata u javnom sektoru, svaki zaposleni imaće po nekoliko hiljada dinara više, a sa tačnim procentima povećanja zarada uskoro ćemo izaći u javnosti, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.
Mali: U javnom sektoru biće za nekoliko hiljada dinara veće plate
Foto: 021.rs
Kako je naveo u intervjuu za Blic, plate će biti povećane u dogovoru sa MMF-om.
 
Dodao je da je u Srbiji povećana minimalna cena rada za 6,6 odsto a penzije za 5,9 odsto.
 
"Prosečna plata je trenutno 511 evra, a već na proleće naredne godine mogla bi da dođe do 540 evra. Cilj je da do 2025. godine prosečna plata bude 900 evra, a prosečna penzija 440 evra", rekao je Mali.
 
Naveo je da osnov povećanja plata i penzija leži u dobrim ekonomskim rezultatima.
 
On je pozvao građane da učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i preko nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".
 
"Apelujem na njih da traže fiskalni račun, jer se na taj način deo novca vraća u budžet, što se dalje redistribuira za školstvo, zdravstvo, kulturu, nauku", rekao je Mali.
 
Ocenio je da je sistemsko rešenje u borbi protiv sive ekonomije donošenje novog Zakona o fiskalizaciji, koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri.
 
"Nacrtom zakona će biti predviđeno da se u momentu prometa na malo svaki račun fiskalizuje i da se Poreskoj upravi vrši prenos podataka o izdatim fiskalnim računima u realnom vremenu", rekao je ministar.
  • Ovca

    24.10.2020 19:54
    Ovca
    Dok se narod koji je postao tehnoloski visak ne pobuni...bice tu svega!
  • Oteto prokleto

    24.10.2020 19:29
    Prvo vratite oteto
    Par hiljada dinara to su dva jadna rucka za jednu porodicu. Koliko hiljada, stotina hiljada evra ste oteli penzionerima i zaposlenima od 2014. ? Za zateznom kamatom da vratite oteto pa onda nesto moze sa se zove "povecanje plata".
  • Janko

    24.10.2020 19:03
    Srpska Napredna Salamura
    Kako stojimo sa punjenjem Radikalskih dzepova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.