U srpskim sredinama na Kosovu 20 novih slučajeva COVID-19 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

U opštinama i naseljima na Kosovu sa većinski srpskim stanovništvom, pozitivno je 20 od ukupno 82 testirana uzorka, a rezultati još jednog testa se očekuju, saopštio je Krizni štab, a prenosi KoSSev.

Najviše novoobolelih je iz Kosovske Mitrovice, njih sedmoro, četvoro slučajeva zabeleženo je u Zvečanu, troje u Zubinom Potoku, a jedan pacijent iz Leposavića je kovid-pozitivan.

Na centralnom Kosovu je petoro novoobolelih, jedan u Gračanici i po dvoje u Štrpcu i Gnjilanu.

Od objavljivanja poslednjeg preseka 21. oktobra izlečeno je još šest pacijenata. čime je ukupan broj izlečenih na Kosovu i Metohiji od početka epidemije sada 970.

Trenutno u srpskim sredinama ima 82 aktivna slučaja korona virusa, hospitalizovano je samo jedno lice, dok se u kućnoj izolaciji nalazi se 81 pacijent.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano ukupno 1.092 osoba koje su bile pozitivne na korona virus, od 5.691 koliko je testirano.

Od toga je u Kosovskoj Mitrovici 314, u Zvečanu 177, u Leposaviću 180 i u Zubinom Potoku 112, dok je na centralnom Kosovu je od početka pandemije ukupno 310 obolelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari