Capital.ba

Facebook u Evropi predstavio servis za upoznavanje

24.10.2020. / 9:00

LONDON – Facebook Inc objavio je u srijedu da pokreće svoj servis za upoznavanje u 32 evropske zemlje, nakon što je ranije predstavljanje odloženo zbog regulatornih zabrinutosti.

Facebook

FOTO: Agencije

Kompanija je u februaru odgodila pokretanje Facebook Datinga u Evropi zbog zabrinutosti koju je izrazila Irska komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Europskoj uniji za neke od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu, uključujući i Facebook.

DPC je takođe izrazio veliku zabrinutost jer je dobio kratko obavještenje prije pokretanja koje je planirano za 13. 2. Vijest je obznanjena 3. februara.

Takođe je rečeno da DPC-u nije dostavljena dokumentacija u pogledu procjene uticaja zaštite podataka i procesa donošenja odluka od strane Facebooka.

DPC je rekao u četvrtak da će nastaviti da nadzire servis za upoznavanje kad se pojavi širom Evropske unije ove sedmice, dodavši da je Facebook ustupio detalje promjena koje su bile problematične regulatornoj komisiji.

Facebook je pružio detaljna objašnjenja o obrađivanju ličnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje“, rekao je Graham Doyle, zamjenik sekretara DPC-a.

Facebook Dating, stranica posvećena upoznavanju unutar Facebook aplikacije, predstavljena je u SAD-u u septembru prošle godine. Trenutno je dostupna u 20 drugih zemalja.   Indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!