Na namibijskoj obali 7.000 uginulih foka

Broj mrtvih foka pronađenih na namibijskoj obali popeo se na više od 7.000, objavila je organizacija za očuvanje okeana "Ocean conservation Namibia" (OCN).
OCN je saopštio da su prošle nedelje hiljade mrtvih mladunaca pronađene na obali turističkog odredišta poznatog po koloniji foka i jatu delfina, Pelikan point.
 
Pomorski biolog OCN-a Nod Drejer rekao je da su protekle nedelje otkrili veliki broj uginulih životinja. "Naišli smo na uginulu mladunčad foka i mnogo uginulih odraslih ženki", rekao je.
 
On je kazao da su se uglavnom koncentrisali na plažu Pelikan pointa, tako da bi ukupan broj uginulih foka mogao biti veći.
 
Ministarstvo ribarstva i morskih resursa saopštilo je prošle nedelje da će poslati uzorke u Južnu Afriku kako bi se utvrdio uzrok uginuća. Drejer je rekao da to još nije učinjeno zbog strogih propisa u takvim situacijama.
 
"Trudimo se da pronađemo odgovore s obzirom na složenu prirodu istraga u kojima ni sami ne znamo šta tražimo", rekao je.
 
OCN je proše nedelje rekao da je verovatni uzrok nedostatak riba, njihovog glavnog izvora hrane, u vodama Pelikan pointa, a drugi bi razlozi mogli biti otrovi ili bolesti, što se ne može isključiti bez potpunog istraživanja.
  • milenko

    25.10.2020 07:38
    :-(((
    ljudska GAMAD .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.