OCENE – ZVEZDA: Stanković pogodio sa formacijom i Erakovićem! Sanogo skoro perfektan, minus za ofanzivce

Vreme čitanja: 5min | čet. 22.10.20. | 23:36

Za pohvalu Rodić i Milunović, Falčineli , Spiridonović i Nikolić morali bolje

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Nemačke)

MILAN BORJAN 6,5 - Velika je sigurnost u čitavoj odbrani Crvene zvezda kada je Milan Borjan na svom prepoznatljovom novu. Siguran u istrčavanju i hvatanju lopti. Nije mogao ništa kod zicera Dabura u finišu prvog poluvremena, ali je to „zakrpio“ Degenek. Ponovo je bio pravi kada je skinuo loptu sa prečke kod udarca Dabura s početka drugog poluvremena. Kod gola Kristofa Baumgarnera nije mogao ništa.

Izabrane vesti

STRAHINJA ERAKOVIĆ 7 – Ako je sa nekim pogodio Stanković večeras onda je to Strahinja Eraković. Nije mu zamerio mladi stručnjak grešku u derbiju, gurnuo ga je u vatru na Raj Nekar Areni, pa bi sada mogao od njega da dobije i ozbiljnog igrača. Bio je miran na lopti, sjajno je udvajao sa Milunovićem, precizan u skoku. Zatresao je mrežu rivala početkom drugog poluvremena, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. U završnici utamice ga je povukla velika želja za izjednačenjem, pa se dešavalo da iskoči iz šablona.

NEMANJA MILUNOVIĆ 7 – Stavio je u džep Belfodila, koji gotovo da nije postojao u prvom poluvremenu na terenu. Odgovara mu ta uloga „libera“ u formaciji sa trojicom štopera. Bio je prilično hladnokrvan, a do poslednjih trenutaka utakmcie bez grešaka u skoku i procenama. Nije mnogo srljao napred, a i kada se odlučivao da povuče loptu u fazu napada to je činio na pravi način. Ipak, na kraju je dobio pola ocene niže zbog pogrešnog pasa u poslednjim trenucima utakmice, kada mu je Samaseku ukrao loptu i asistirao Daburu

MILOŠ DEGENEK 7 – Svoj posao je odradio na pravi način. Bio je miran, hladnokravn, nije „pametovao“. Rešavao je situacije na opravi način, bez prevelikog oklevanja. Svoju srčanost i požrtvovanost je pokazao u situaciji iz poslednjeg napada domaćina u prvom poluvremenu kada je skinuo loptu sa linije Daburu. Kao i čitavoj poslednjoj liniji tima, ni njemu se nije imalo šta zameriti u ovom meču.


MILAN GAJIĆ (do 85. minuta) 6 – Nije imao mnogo oscilacija Milan Gajić tokom ove utakmice. Našao se u novoj ulozi i pokazao da može da bude rešenje na desnom boku. Nedostajalo mu je malo odlučnosti u pojedinim situacijama, čini se da je mogao da iskoristi činjenicu da Rajan Sesenjon nema izražene defanzivne karakteristike. Stanković mu daje sve važniju ulogu u ovom timu.


MILAN RODIĆ 7,5 – Vodio je na početku utakmice strogo računa o defanzivi, a onda kada je osetio da može da probije iza Rudija i Poša počeo je to konstatno da čini. Velika je šteta što njegovu sjajnu završnicu prvog poluvremena nisu iskoristili Falčineli i Spiridonović da načnu odbranu domaćina. Bio je vrlo dobar tokom čitave utakmice, deluje da ga je hronična opovreda primicača malo poštedela ove večeri. Mogao je da bude jedan od heroja Zvezdine utakmce da je krunisan neki od njegovih centaršuteva.

SEKU SANOGO (do 75. minut) 7,5 – On nema problema sa protivnicima. Ne zanima ga ko igra sa suprotne strane. Čvrst je u duelima i često bira rešenje - ako lopta prođe, igrač ne sme. Ali bio je tu i da iznese loptu na pravi način. Zaista je delovao odlično u uvodnim trenucima meča i odmah pokazao da je igrač za evropske mečeve. Povremeno je delovao perfektno, a onda je pogrešio u finišu prvog poluvremena. Srećom, tu je bio Degenek. Istrošio se brojnim, uglavnom dobijem duelima, pa je morao pre vremena van terena.

VELJKO NIKOLIĆ 5,5 – Njegove kretnje nisu sporne. Uvek je tu gde treba i u ofanzivi i u ofanzivi, ali je njegova greška u predaji lopte u 23. minutu uvukla Zvezdu u višeminutne probleme. Prvi je problem rešio Borjan, a drugi posle kornera Milunović. Ovo nije bila njegova blistava utakmica, pre svega zbog brojnih grešaka u predaji lopte. Nije mogao ni da se nosi u duelima sa protivničkim vezistima, iako je dosta pretrčao i nije se štedeo. Na kraju ostao je i taj detalj iz 64. minuta.

ALEKSANDAR KATAI (do 75. minuta) 6 – Zvezdina fudbalski majstor je u ovaj meč ušao sa povredom, igrao je pod blokadom, što je jasno uticalo na njegovo izdanje na Rajn Nekar Areni. Katai je igrao na mahove, imao je nekoliko dobrih centaršuteva i mogao da bude čak i asistent da je Sanogo pogodio posle njegovog kornera. Jednostavno nije mogao više, pa je zamenjen u 75. minutu

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ (do 75. minuta) 5,5 - Ušao čiste glave glave u utakmicu. Odmah pokazao da se ne plaši protivnika, pa je posle njegovog dodavanja Falčineli u osmom minutu zapretio sa ivice kaznenog prostora. Stanković mu nije dozvoljavao da se uspava u napadu, često mu je sa linije vikao: „Spidi, otvori se, hajde Spidi“. Morao je da zatrese mrežu posle odličnog prodora i centaršuta Rodića, a u drugom poluvremenu više nije bio toliko opasan po gol protivnika.

DIJEGO FALČINELI (do 85. minuta) 5,5 – Dosta se dobro kretao, ali je izostalo ono što se od njega očekivalo, a to su golovi. Mogao je bolje da reaguje kod dve dobre situacije u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu više nije bio tako blizu golu, pa je samim tim bio i prilično bezopasan.


IZMENE

ALEKSA VUKANOVIĆ od 75. 5,5 – Ubačen je da pokuša da prodrma napad svog tima i donese novu energiju, ali nije učino ništa konkretno što bi uticalo da se ugrozi mreža Olivera Baumana.

EL FARDU BEN od 75. 6 – Pokušao je napadač sa Komora da malo pokrene ekipu posle primljenog gola, a umalo je bio i aistent. Dobro je centrirao kod kornera u 83. minutu, ali Milunović nije imao sreće da pošalje loptu u mrežu

NJEGOŠ PETROVIĆ od 75. 6 – Nije imao lagan zadatak mladi vezista da uđu u kožu jednog od najboljih igrača na terenu Sekua Sanoga. Nije blistao, ali se dosta borio, primao i zadavao udarce, pa mu se ništa konkretno ne može zameriti.

MILAN PAVKOV od 85. – Isuviše malo na terenu da bi bio ocenjen.

VELJKO SIMIĆ od 85. – Dao je određenu energiju ekipi na terenu u samoj završnici meča, ali je izgoreo u želji. Isuviše malo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER, DEJAN STANKOVIĆ 7 – Pogodio je Zvezdin trener saformacijom i postavkom igrača. Udahnuo je novi fudbalski život Strahinji Erakoviću, koji mu je maksimalno uzvratio za ukazano poverenje. Iznenadio je Sebastijana Henesa i naterao ga da menja dvojicu igrača na poluvremenu iz veznog reda. Kao i uvek je bio maksimalno motivisan kraj aut-linije, ali sebi nije smeo da dozvoli isključenje posle primljenog gola. Ipak, ta nepotrebna nervoza neće uticati na više nego pozitivnu ocenu mladog stratega crveno-belih. Stanković je dobio još jednu opciju kada je postavka tima u pitanju. 


tagovi

Dejan StankovićMilan BorjanoceneDijego FalćineliMilan GajićStrahinja ErakovićNemanja MilunovićMiloš DegenekSeku SanogoAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara