Kakav je majstor Džordan Lojd, savladan CSKA!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.10.2020.
23:01
Izvor: Sportske.net

Slavlje crveno-belih!

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda ekipe Crvene zvezde mts u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv CSKA sa 86:84 posle produžetka.

Zvezda se u prvom poluvremenu oslonila na šut za tri poena koji je jedini funkcionisao kako treba, a pre svih Džordan Lojd je bio poenterski raspoložen.

Poslednje izjednačenje u prvom poluvremenu videli smo kod rezultata 16:16 nakon trojke Voldena, a nakon toga briljirala je ekipa CSKA, pre svih Klejburn.

Vrlo brzo CSKA stiče nešto ozbiljniju prednost u drugoj četvrtini nakon trojke Klejburna za 24:31, dok je Zvezda bila u problemu kada se radi o napadu. Jedino su trojkama uspevali da smanje rezultat, ali su gosti imali odgovor.

Nakon trojke Haketa bilo je 28:34, ali je Zvezdu držao fantastični Džordan Lojd, jedini raspoloženi u napadu svog tima. Šteta što je bio jedini, na drugoj strani ih je bilo više, pa je CSKA imao dobru zalihu pred odlazak na odmor.

Furiozno je gost stigao i do +14 tokom treće četvrtine nakon trojke Šengelije, ali je Zvezda zahvaljujući Voldenu i Teriju imala sjajnu završnicu četvrtine kada je stigla do 46:51.

Trojkom Lengstona Hola Zvezda je stigla na samo -3, a trojkom Duopa Rita videli smo i prvo izjednačenje posle onih 16:16, bilo je 56:56, mirisalo je na veoma neizvesnu završnicu.

Ipak, Haket praktično sam pravi seriju od 0:5, pa je Zvezda morala još jače da uđe u završnicu meča.


baner

Nakon nove trojke Heketa na 2:42 do kraja bilo je 64:70, ali onda slede Zvezdini minuti. Rit pogađa dvojku, a onda Davidovac trojku (prve poene na meču), da bi sjajni Davidovac preokrenuo rezultat na 71:70 na minut do kraja.

Ipak, Heket je pogodio novu trojku, ali je Lojd završio poenima regularni deo za produžetak.


Emanuel Teri je bio taj koji je vodio svoj tim u produžetku, a nakon trojke Lojda, Zvezda stiže do 80:75.

Ipak, Zvezda je u drugom delu produžetka naprasno stala, čitav minut i po je bila bez poena zbog nekoliko promašaja, a gosti su izjednačili na 84:84.

Crveno-beli su imali večeras fantastičnog Džordana Lojda koji je terorisao koš protivnika, a to je uradio i u produžetku, na ulasku u poslednji minut je postigao i svoj 31. poen, ispostavilo se poslednji u meču.

Džordan Lojd je imao 31 poen, a pored njega solidni su bili Kori Volden sa 12, Jagodić-Kuridža sa 11 i Emanuel Teri sa 10. Kod poraženog tima Danjel Heket 29 poena, Klejburn 18, a Milutinov  svega 2 poena i 3 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Thursday, 22.10.2020
23:31

Vazna pobeda, narocito nacin kako je ostvarena. Znaci imati -14 protiv CSKA i dobiti je zaista za analizu. Nije ovo lose, ali ja imam molbu za Obradovica, da li je moguce da umesto Simonovica, Lazica,Kuza, ubacimo Radanova, Uskokovica, i onog mladog centra Djordjevica iz FMP, zato sto zaista se vidi da pomenuti igraci su zvarsili svoje karijere, a ovako nista ne gubimo, samo moze da dobijemo. Cestitam na pobedu, bravo momci, za mene su iznenadjenje igra Kuridze i Rit, jer Lojd, Volden, Teri........ svi imaju neko iskustvo u Evroligu pa i razumljivo je njihove dobre predstave.

avatar
Kori Volden
Friday, 23.10.2020
03:57

Druze, svestan si da Volden i Teri nikad nisu igrali evroligu pre ovoga, zar ne ? Kakvo oni iskustvo imaju tu, ne razumem ?

avatar
Zvezdo Zvezdana
Thursday, 22.10.2020
23:18

Bravo majstori. Lojd je trebao sve završiti u regularnom delu. Utakmica je pokazala karakter i da umemo utakmicu da privedemo kraju

avatar
Lakarijee
Thursday, 22.10.2020
23:12

Bice ovo jos bolje, samo polako .

avatar
Kori Volden
Thursday, 22.10.2020
23:08

Ova ekipa ima dusu. Ova ekipa ima srce. Ova ekipa ima kohones. Ova ekipa ima Dzordana Lojda, najboljeg strelca evrolige ! Rekao sam jednom, kazem opet. Dzordan ce biti MVP ABA lige i u top 5 najboljih strelaca evrolige i vodice Zvezdu do top 8 ! Bravo bre ! Nek' pobede tvoje nasu dusu lece !

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 22.10.2020
23:03

Svaka cast,kakva utakmica!