Celebrity News

Bane Vidaković za "Story": Sigurno sam kupio bar pet “mercedesa“ svojim dilerima

Bane Vidaković za "Story":  Sigurno sam kupio bar pet “mercedesa“ svojim dilerima

Bane Vidaković - ispovest za "Story". Glumac nam je otvoreno priznao da teško podnosi najnoviju životnu dramu.

Veliku buru u javnosti ovog leta izazvao je poznati glumac Branko Bane Vidaković (61) nakon što je u julu uhapšen zbog sumnje da je posedovao heroin.

Dok taj slučaj tek treba da se raščivija pred nadležnim organima, sa glumcem smo razgovarali povodom novog filma „Vikend sa ćaletom“, u kojem glumi bivšeg kriminalca, što je ujedno bilo njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pomenutog incidenta.

Iskrenost, koja ga je oduvek krasila, ni ovom prilikom nije izostala pa nam je otvoreno priznao da teško podnosi najnoviju životnu dramu.

Rekli ste da ste se kao nikada borili za ulogu u ovom filmu, zbog čega?

– Odranije znam da je Miroslav Momčilović odličan pisac pre svega, ali onda i reditelj. Radili smo zajedno i na filmu “Sedam i po”. Ovde je doneo priču koja vas odmah zgrabi, ali možda je i njena glavna opasnost što je sve u emociji. Ne znam kako će film doživeti publika koja je već duže vreme navikla na “pucačine”. Svi znamo nekog sa asfalta, iako ta generacija mangupa s kojom sam ja rastao već polako izumire. Dok sam čitao o ovom liku, Bati Konju, delovalo mi je kao da odnekud znam čoveka (smeh). Posle sam shvatio da je on kombinacija nekoliko likova iz moje mladosti.

Pročitajte: Bane Vidaković: Od dece nikada nisam krio poroke

Mislite li da su ti “momci sa ulice” iz vaše mladosti bili pitomiji od ovih danas?

– Oni iz sedamdesetih i osamdesetih jesu. Posle, u tim nesrećnim devedesetim, podmetali su jedni drugima bombe pod automobile. Tada je nastala ta nepovratna grubost koja je od nas napravila ljude koji se plaše. Ljudi su danas izgubili empatiju, više niko ne saoseća, beže, sakrivaju se, ne mogu da podnesu tuđu patnju. Desilo mi se da sam naišao na čoveka koji je ležao nasred Slavije, niko mu nije prišao. Ja mu priđem, vučem ga, a on težak, opustio se, u nekom “grombi” kaputu, morao sam da zamolim za pomoć. Mislio sam da je mrtav, ali ispostavilo se da je bio pijan. Da nisam reagovao, neko bi ga zgazio.

Jeste li taj nedostatak empatije osetili na sopstvenoj koži kada ste nedavno prošli kroz skandal u medijima nakon privođenja zbog optužbi da ste dilovali drogu?

– Odavno sam navikao na medijske prljavštine, dugo sam im neomiljen. Ali otvoreno pričam o svojim porocima, iako mi je majka govorila da ne budem toliko iskren s novinarima. Rekao sam joj: “Kevo, ako im sam ne kažem da sam se drogirao kao mlad, onda će sami da nešto petljaju s lažima”. Međutim, onda se ispostavi da je moja majka bila u pravu jer oni moju iskrenost zloupotrebe.

Ostatak ispovesti Baneta Vidakovića pročitajte u najnovijem broju magazina „Story“ koji je u prodaji do 27. oktobra!

Komentari (0)

Loading