Beker sa advokatima ©AFP
Beker sa advokatima ©AFP

Boris Beker na sudu: Gde su nestali trofeji sa Vimbldona?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 19:35

Nemačka legenda u sve većem problemu sa poreskim vlastima Velike Britanije

Legendarni teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker nastavlja krvavu borbu sa sudom, tj. optužnicom o utaji poreza u Engleskoj. Jedan od najcenjenijih nemačkih sportista ikada pre tri godine je objavio bankrot i krenuo u rasporodaju imovine ne bi li se spasao finansijske propasti, između ostalog i najvrednijih trofeja iz igračke karijere.

Nemac se danas našao ponovo na saslušanju u Londonu i mada je delovao opušteno i čak se slikao sa desetinama predstavnika medija ispred zgrade Suda, očekuje ga velika i krajnje neizvesna borba. Pošto je po ulasku saznao da je sada optužen i za skrivanje imovine od poreskih vlasti Velike Britanije u čijoj prestonici ima prijavljen boravak. Tu se pre svega misli na imovinu u zemlji i inostranstvu, ali i na grend slem trofeje, koji su nekako u međuvremenu nestali.

Izabrane vesti

Tužilaštvo je čak navelo koji su to trofeji – dva sa Vimbldona, prvo i drugoosvojeni i dva sa Australijan opena. Pored toga sumnjiče ga da je sakrio oko milion funti na nepoznatim bankovnim računima, da je stotine hiljada razdelio na razne račune, između ostalih dvema bivšim suprugama, Barbari i Lili, ne bi li izbegao plaćanje poreza, te da ima i neprijavljene akcije u jednoj kompaniji.

Beker je na kraju pušten uz kauciju, a naredno suđenje je zakazano septembar 2021. i predviđeno je da traje do četiri sedmice. A dotle će zaljubljenici u posebne sportske memorabilije očigledno morati još da se strpe ne bi li im BB „obogati“ tržište. Većina naravno jedva čeka taj prvi sa Vimbldona pošto je Nemac i dalje ostao sa 17 godina najmlađi osvajač neprestižijeg trofeja u tenisu. Cena dostignuta za njega može biti astronomska.

Boris Beker je u karijeri osvojio šest grend slem trofeja u pojedinačkoj konkurenciji, tri na Vimbldonu (1985, 1986, 1989), dva na Australijan openu (1991, 1996) i jedan na US Openu (1989).


tagovi

Boris Beker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara