Dačićev "šou" odmah počeo: "Ovo je na bošnjačkom, ja se izvinjavam, nisam navikao"

Ivica Dačić izabran je za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije nakon što je za njega glasalo 225 narodnih poslanika.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

16:40

Dačićev
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

On se nakon izbora zahvalio svima koji su podržali njegov izbor za predsednika parlamenta. Kako je rekao, svima želi da parlament radi u interesu građana

"Hvala što se potpisali kandidaturu za moj izbor i što ste glasali. Zahvalio bih se Smilji Tišmi koja je kao najstariji poslanik predsedavala Skupštinom", rekao je Dačić.

"Želm da se zahvalim predsedniku Srbije i Srpske napredne Stranke Aleksandru Vučiću koji je uvažio našu zajedničku borbu i dao predlog da budem predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, to je najveća čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti Srbije", dodao je predsednik Socijalističke partije Srbije nakon zvaničkog stupanja na dužnost predsednika Skupštine.

On je nakon čitanja imena poslanika koji su preloženi sa mesta potpredsednika Skupštine, nakon što je pročitao ime Moamera Zukorlića, zastao nakon ponovnog čitanja izborne liste, jer ga je zbunilo ponovno navođenje stranke.

Naime, lista je napisana dva puta, jer je napisana i na srpskomm, bošnjačkom i makedonskom jeziku. "Ovo je na bošnjačkom, ja se izvinjavam, nisam se navikao na ovaj visok nivo prava, tako da mi dozvolite da pročitam. Mislio sam da je neka štamparska greška pošto se ponavlja", rekao je Dačić, a situacija je izazvala smeh u Skupštini.

Navodeći da je bio predsednik Vlade Srbije, zamenik predsednika vlade, ministar unutrašnjih poslova, ministar spoljnih poslova, Dačić je kazao da funkcija predsednika skupštine najveća koju je do sada obavljao.

“Trudiću se da sa svima vama ostvarimo uspešne mandate, pre svega u interesu građana a ne samo poslaničkih klubova koje zastupamo. Drago mi je da su za mene glasali i Broz i Kralj”, prokomentarisao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: