Dostupni linkovi

Carina Srbije na brodu na Dunavu otkrila 5.000 litara neprijavljene nafte


Moldavski brod na kome je otkrivena nafta
Moldavski brod na kome je otkrivena nafta

Carinici Srbije su prilikom kontrole stranog broda na Dunavu, 20. oktobra, otkrili da se u njegovim tankovima nalazi preko 5.000 litara neprijavljene nafte, saopštila je Carina u četvrtak, 22. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju, prekršaj je otkriven kada je u okolini Beograda izvršena kontrola broda „Durnstajn“, koji plovi pod moldavskom zastavom.

Carina je saopštila da su pregledom brodske dokumentacije i merenjem pogonskog goriva u tankovima, utvrđena neslaganja u vezi sa količinama prijavljenog i zatečenog pogonskog goriva.

„Upoređivanjem količine goriva koju je brod prijavio kada je 19. oktobra 2020. godine na prelazu Veliko Gradište uplovio u našu zemlju, količine goriva koju je u međuvremenu potrošio i zatečenog stanja u brodskim rezervoarima, konstatovano je da postoji „višak“ od 5.218 litara nafte, čija je vrednost procenjena na preko 200.000 dinara“, saopštila je Carina.

Zapovednik broda, ukrajinski državljanin, odlukom suda je u hitnom postupku kažnjen novčanim iznosom od 500.000 dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u budžet Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG