Najnovije vesti
Vesti Hronika
"OSTAVI TU DROGU I VOZI, BRATE" Presretnuti razgovori Tocila i njegovog saradnika otkrili kako je ŠVERCOVAO HEROIN VREDAN 5 MILIONA

"OSTAVI TU DROGU I VOZI, BRATE" Presretnuti razgovori Tocila i njegovog saradnika otkrili kako je ŠVERCOVAO HEROIN VREDAN 5 MILIONA

Preslušavanjem presretnutih razgovora u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Mladenu Novakoviću (37) zvanom Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca, koji je uhapšen 14. novembra 2019. prilikom zaplene 77 kilograma najčistijeg heroina i 200 grama kokaina, vrednih čak pet miliona evra.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Mladen Novaković Tocilo, heroin, kombo Foto: MUP / RAS Srbija
Mladen Novaković Tocilo, heroin, kombo

Ista optužnica tereti njegove saučesnike Sašu Nikolića (38) i Velibora Cvetanova (54).

Na suđenju su preslušani razgovori iz oktobra 2019. između Novakovića i Nikolića oko preuzimanja i prodaje droge. Veći deo razgovora je nerazumljiv, a u njima nervozni Tocilo navodi Nikolića da kamionom ode na mesto gde je sakrivena droga.

Mladen Novanović Tocilo
Foto: MUP RS
Mladen Novanović Tocilo

- Tocilo navodi: "Ovde sam se uštekao da mu pokažem", a zatim upućuje Nikolića: "Samo piči pravo. Onda okreni, pokupi i idemo". Na šifrovanu opasku Nikolića "da će možda da izađe rukavica", Tocilo mu je ljutito odgovorio: "Šta me boli ku*ac više, nemoj dalje da pričamo! Piči, dodaj gas, gazi ga!" - čulo se u razgovorima, a potom su ogovarali zajedničkog poznanika.

Pročitajte još

- Dali smo mu robu, pa će da se otruje, majku mu je*em! Mota se tu po Beogradu, drogira se - besneo je Tocilo.

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca
Foto: MUP RS
Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Tocilo je prokomentarisao da je poznanik "prezupčio" od droge, a onda je dodao:

- Nisu one, nego je prezupčio! Drogira se, ne zna šta radi! Uzima svako sr*nje, a posle mu moja roba nije dobra! Što je trošiš kad ti nije dobra?! Rekao sam mu još: "Burazeru, dobri smo drugari, stigla je nova roba, uzmi peticu i ostavi pare. I ne moraš da ostaviš pare uopšte. Probaš je i ako ti odgovara, uzmi je. " Ma, čovek je degen - besneo je Tocilo.

Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca
Foto: MUP RS
Zaplenjen heroin grupe iz Mladenovca

Iako su koristili strogo šifrovane reči za drogu, Tocilu se u jednom razgovoru s Nikolićem omaklo:

- Ostavi tu drogu, da se vratiš po nju. Vozi, brate, danas... do ku*ca, brate, da se okrenem, pa da bežim...

Tocilu su lisice na ruke stavljene u šumi u okolini Mladenovca, gde je 33 kilograma heroina izuzetne čistoće pakovao u "štek". Ostatak droge koji je oduzet od Tocilove ekipe, nađen je dan posle hapšenja. Heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Operativnim radom utvrđeno je da je Novaković nabavljao velike količine heroina visoke čistoće u Turskoj, a potom drogu prebacivao i rasturao po Srbiji. Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila.