Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Maldini daje novi ugovor Zlatanu već posle dva meseca, nada se da će tako da ubedi i Điđa

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 17:11

Legendarni kapiten i sadašnji direktor bi da "ubije dve muve jednim udarcem"

Neverovatna glad lansirala je Zlatana Ibrahimovića u protagonistu prošlonedeljnog gradskog derbija u kojem je Milan nastavio savršen niz rezultata, a izgleda da beskrajna energija vuče i ka tome da švedski golgeter zasluži novi ugovor samo dva meseca pošto je stavio paraf na nastavak saradnje uoči ove sezone.

Italija bruji o namerama Paola Maldinija da što pre završi Ibrahimovićev potpis i tako reši jednu veliku dilemu za budućnost Rosonera. Navodno je legendarni kapiten i sadašnji direktor Rosonera još pre odigravanja derbija protiv Intera najavio Minu Rajoli da žele da otpočnu razgovore oko novog ugovora, a kako je Zlatan kao od šale rešio počistio Inter Maldini je sada još uporniji u tome da potpis padne u najskorije vreme. Bio bi to ponovo ugovor na jednu godinu, odnosno do juna 2022, što svakako odgovara svim stranama u ovoj priči. Ibra ima nepresušnu motivaciju da i dalje pruža partije na najvišem nivou i vrati Milanu stari sjaj, dok klupski čelnici imaju mogućnost da balansiraju s finansijama i ne potpišu s svojim golgeterom ugovor koji bi na kraju mogao da bude štetan.

Izabrane vesti

Podsetimo, Milan je sa Zlatanom dogovorio i ozvaničio saradnju vrednu 6.000.000 evra fiksno, plus po 500.000 evropskih novčanica kroz lake bonuse i eventualni plasman u Ligu šampiona. Zlatan je od početka sezone mrežu tresao pet puta u tri meča, od čega četiri gola na dve utakmice u Seriji A.

Naravno, Maldinijeva ideja nije samo da zadrži Zlatana. Naime, svi u klubu se nadaju da bi Maldini svojim pregovaračkim sposobnostima mogao da izvrši svojevrstan pritisak na Điđa Donarumu preko Rajole i Zlatana da konačni stavi autogram na novu saradnju. On je u poslednjoj godini ugovora, pa je svima u klubu normalno frka da im supertalentovani golman ne ode bez obeštećenja, a već od januara mogao bi da pregovara sa svima bez kontrole kluba.

Donaruma navodno želi da ostane u Milanu, ali traži da u njegov ugovor bude ubačena otkupna klauzula od samo 30.000.000 evra u slučaju da Rosoneri ponovo ne izbore plasman u Ligu šampiona. I to je nešto što u Milanu žele da izbegnu. Što se tiče finansijskog dela, plata bi mu skočila sa sadašnjih 6.000.000 na sumu između sedam i osam miliona evra.

Sada je sve na Maldiniju...



tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara