SVE O DIMITRIJU, ČOVEKU KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE NS INSPEKTORA: Krio se kod mame, policija ga svukla s vrha merdevina pa uhapsila!
Foto: S.S., MUP Srbije

debeo dosije: 8 osuda i 35 krivičnih prijava

SVE O DIMITRIJU, ČOVEKU KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE NS INSPEKTORA: Krio se kod mame, policija ga svukla s vrha merdevina pa uhapsila!

Crna Hronika -

Više u zatvoru nego na slobodi...

NOVI SAD - Dimitrije S. (43) iz Novog Sada, koji je uhapšen u sredu, zbog pokušaja teškog ubistva, kada je 12 puta izbo nožem U. N. (33), inspektora kriminalističke policije u Novom Sadu, ima debeo dosije.

1 / 11 Foto: Kurir

- Dimitrije je inspektoru zadao osam ubodnih rana u potkolenicu leve noge i još po dve u butnu kost iste noge i u ruku. Pritom, inspektor je i iščašio lakat. Krvarenje iz rana je bilo obilno. Iste večeri on je operisan. Stabilan je i nalazi se u Urgentnom centru KC Vojvodine - saznajemo u ovoj ustanovi.

Podsetimo, napadač je pokušao da ukrade putnički automobil, kada ga je U. N.,iako van dužnosti uočio. Prišao mu je, legitimisao se, a Dimitrije je iskoristio sekund nepažnje da napadne U. N.

- Veoma iskusan i dobar inspektor, pao je i iščašio desnu ruku. Dimitrije je iskoristio taj momenat, seo na njega i pokušavao da ga ubode u glavu i telo. Inspektor je levom rukom dohvatio i drzo nož, iako ranjen. Dimitrije je ipak posle nekoliko uboda nožem, uspeo da nastavi da ga bode, u nameri da ga ubije, s obzirom da je video koliko krvari. Kada je video da inspektor gubi snagu, krade mu pištolj i seda u njegov automobil. Dao se u beg, baš u trenutku kada je stizalo policijsko pojačanje, na koje je ispalio nekoliko hitaca - kaže izvor Kurira, dodajući da se nedugo zatim ubica u pokušaju zakucao i beg nastavio peške, trčeći, 200 metara, gde upada u kuću u kojoj mu živi majka u ulici Đorđa Zličića.

Međutim, jake policijske snage, odmah su blokirale kvart, kao i grad. Policijska potera je urodila plodom. Brzom akcijom Dimitrije je ubrzo uhapšen. Treba napomenuti da je u hapšenju i potrazi od početka učestvovao i rođeni brat ranjenog policajca koji radi takođe u novosadskoj kriminalističkoj policiji.

- Prilikom upada u dvorište kuće gde se Dimitrije sakrio kod majke, iako sa devojkom živi na drugoj adresi, jake policijske snage zatekle su ga na merdevinama, kako pokušava da preskoči ogradu sa druge strane. U tom trenutku je pao sa merdevina, ne ispuštajući pištolj iz ruke - dodaje naš izvor.

Inače, Dimitrije iza sebe ima osam osuda, jednu za silovanje 90-tih godina. Pored toga ima 35 krivičnih prijava za razna krivična dela, uglavnom za teške krađe, kod nas i u inostranstvu.

Tata mu je Stankela

Treba istaći, da je uhapšenog otac koji se takođe zove kao i on Dimitrije S, poznatiji kao Stankela jedan od začetnika narko-trafikinga u Novom Sadu.

- Početkom 2000-ih, heroin je nabavljao od zemunaca, išao u Šilerovu, po isporuke droge, koju je plasirao po Novom Sadu i okolini, zbog čega je hapšen za vreme sablje i osuđen na višegodišnju robiju. Diler veteran, i po izlasku iz zatvora, nastavio je po starom, pa je u vozilu, na ulasku u Novom Sadu, u punđi njegove saputnice nađeno 50 grama heroina. Sin je krenuo očevim stopama i postao "vrhunski provalnik". Ojadio je vile po Evropi, a posebno u Češkoj, 2002.godine, kada je osuđen na tri godine i proteran. Pored krađa i droga je verovatno učinila svoje - dodaje naš izvor.

(Kurir.rs/Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track