Još tri mlekare dobile dozvolu za izvoz u Kinu

Uprava carina Kine odobrila je još tri objekta u Srbiji za izvoz proizvoda od mleka u Kinu, objavila je Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

16:18

Još tri mlekare dobile dozvolu za izvoz u Kinu
Foto: Depositphotos, Lihodeev

"U ovom trenutku se na listi registrovanih izvoznika proizvoda od mleka u Kini, nalazi 5 subjekata u poslovanju hranom, i to Mlekara Ub, Mlekoprodukt, Meggle Srbija, Imlek AD i Somboled", navodi Uprava.

Do odobrenja kineskih organa došlo je posle višemesečne intenzivne saradnje, razmene dokumentacije i stalne komunikacije.

Kina predstavlja najveće svetsko tržište i za srpske prerađivače mleka značajan izvozni potencijal, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

16 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

13 h

Podeli: