Skidaju se grafiti, rade nove stepenice: Podzemni prolazi u Beogradu dobijaju nov izgled FOTO

U Beogradu je počelo sređivanje podzemnih prolaza, a u taj posao će biti uloženo više od 100 miliona dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.10.2020.

11:23

Skidaju se grafiti, rade nove stepenice: Podzemni prolazi u Beogradu dobijaju nov izgled FOTO
Foto: Depositphotos, romablack

"Imamo ukupno osam podzemnih prolaza. Prošle godine smo objavili poziv za javno privatno partnerstvo i izabrali kompaniju koja će ubuduće održavati podzemne prolaze", kazao je Vesić.

Dodao je da je urađena rekonstrukcija podzemnog prolaza u Ulici Jurija Gagarina, a sada započinje rekonstrukcija onog kod Beogradskog sajma.

Naveo je da će promeniti nadstrešnice i da će dobiti moderne i nove, kao i da će uraditi liftove za invalide u svakom podzemnom prolazu.

"Oni već postoje u nekoliko prolaza, ali sada će se oni i održavati. Skinućemo sve grafite i postavićemo antigrafit boju, tako da će se svaki novi grafit čistiti običnom vodom. Uradićemo potpuno nove eskalatore i stepenice, a što je važno, u odnosu na neki prethodni period, sve će se održavati. Oni će biti dostupni svim građanima", istakao je Vesić za Pink.

Kako je naveo, u svim podzemnim prolazima biće postavljena i nova rasveta, kao i zaštitne kamere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: