Sa meča Turska – Srbija (©Reuters)
Sa meča Turska – Srbija (©Reuters)

Napoli traži odlaganje utakmica reprezentacija

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.10.20. | 11:35

Naredni termin je u novembru

Taman smo dogurali do finala baraža za Evropsko prvenstvo, koji je trebalo, po originalnom planu, da se odigra još u martu. A sada bi neki da ga ponovo odlože.

Termin baraža je tri puta pomeran dok nije dobio aktuelni oblik: polufinala su odigrana u oktobru, dok su finala zakazana za novembar. A ako UEFA bude uvažila apel predsednika Napolija Aurelija de Laurentisa, tražiće se novi datum!

Izabrane vesti

Prvi čovek italijanskog kluba će tražiti od UEFA da se otkažu sve utakmice reprezentacija zakazane za novembar, a tu su i mečevi novog izdanja Lige nacija, zbog straha od korone. Napoli je ostao bez dvojice igrača zbog zaraze, Pjotra Zjelinskog i Eljifa Elmasa, pa na San Paolu ne žele da se, zbog reprezentacija, taj broj poveća.

Kako piše lokalni list Il Matino, De Laurentis u toj ideji ima podršku još nekoliko predsednika italijanskih klubova i njihov apel bi trebalo da stigne na razmatranje u UEFA narednih dana. Međutim, nisu velike šanse da se to zaista desi, jer u evropskoj kući fudbala su jedva uspeli da srede kalendar za ovu takmičarsku godinu, te je pitanje kada bi se novi prostor za utakmice otvorio. A već u martu bi trebalo da krenu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo...


tagovi

Liga nacijaAurelio De LaurentisUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara