Fernandinjo i Gvardiola (© AFP)
Fernandinjo i Gvardiola (© AFP)

Gvardiola ostao bez čoveka koji krpi sve: Fernandinjo ne igra dva derbija

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.10.20. | 23:49

Brazilac mora na pauzu

Dobio je Mančester Siti uvodni meč grupne faze Lige šampiona – izgubio je Fernandinja. Brazilac je samo pet minuta proveo u pobedi nad Portom i na opšte zaprepašćenje stručnog štaba i čelnika Građana opet mora na pauzu.

Trener Pep Gvardiola uveo je nekadašnjeg člana Šahtjora pet minuta pre kraja, kad je duel sa Portom več bio rešen (3:1). Fernandinjo je zamenio Rodrija, ali je na terenu proveo samo devet minuta, jer je u četvrtom minutu nadoknade morao da izađe i mesto prepusti Džonu Stonsu.

Izabrane vesti

Vesti su loše. Fernandinjo je pretrpeo povredu mišića, na istom mestu koje ga je mučilo ranije. Biće dugo odsutan“, rekao je nevoljno Gvardiola svestan da gubi dragocenog igrača, možda jednog od najvažnjih za sistem igre kakav forsira, jer je Brazilac i zadnji vezni i štoper, bespogovorno se seli od pozicije do pozicije, ispunjava sve što trener traži.

I neće bi biti neko vreme. Engleski mediji uveravaju četiri do šest nedelja. Što znači da će propustiti gostovanja Vest Hemu, Marselju i Šefildu, meč sa Olimpijakosom, ali i dva derbija: sa Liverpulom na Etihadu 7. novembra i sa Totenhemom na novom Vajt Hart Lejnu 14 dana kasnije.

Podsetimo, na spisku povređenih igrača Mančester Sitija trenutno su Kevin de Brujne, Gabrijel Žezus, Ajmerik Laport i Bendžamin Mendi.


tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaFernandinjo

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara