LŠ (GRUPE B i D) - Silna Atalanta, Interove šanse i nesreća za Tadića!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 21.10.2020.
22:56
Izvor: Sportske.net

Loša sreća za srpskog reprezentativca večeras, pobeda Liverpula i Atalante.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

U grupi B iznenađenja, pored Reala koji je poražen na svom terenu, i Inter je razočarao svoje navijače odigravši samo 2:2 protiv Menhengladbaha u utakmici u kojoj su dominirali.

Na drugoj strani, pobeda kojoj se u zube ne gleda za Liverpul, savladali su Ajaks našeg Dušana Tadića koji je imao jednu kolosalnu šansu.

Atalanta po starom, igraju fantastično.

Grupa B

Real Madrid - Šahtjor 2:3
Inter - Borusija M. 2:2

Borusija je došla da se brani u Italiji i uspela je u tome u prvom poluvremenu. Nisu makli sa svoje polovine, Inter je pokušavao, ali je sve bilo uglavnom jalovo, svega jedan udarac u okvir gola u prvom poluvremenu na obe strane.

U nastavku dobro otvaranje. Kružila je lopta sa jedne na drugu stranu, Inter je odjednom bio u velikoj šansi, a Romelu Lukaku pokazuje prisebnost u petercu i pogađa za prednost svog tima.

I onda detalj u 60. minutu o kom će se pričati, Tiram pada u kaznenom prostoru, Kujpers je gledao snimak i pokazao na belu tačku. Jako teška odluka, Holanđanin smatra da je bilo kontakta.

Handanović je čekao, ali je Bensebaini šutnuo penal na sjajan način.

Inter bolji i posle svega, Lautaro je imao sjajnu šansu kada je pogodio stativu u 82. minutu, a onda kazna.

Kontra gostiju, fantazija od lopte koja je stigla do Hofmana, ovaj je u situaciji 1 na 1 gurnuo Handanoviću loptu kroz noge.

Nije bio kraj, pitao se nešto i Inter. Stigli su do apsolutno zasluženog izjednačenja, Lukaku je sačekao loptu na drugoj stativi nakon kornera i izjednačio rezultat.

Baner

Grupa D

Midtjiland - Atalanta 0:4
Ajaks - Liverpul 0:1

Atalanta je utakmicu rešila danas u prvom poluvremenu. Svoju sjajnu formu nastavili su u kišnoj Danskoj gde su danas savladali Midtjiland.

Nakon akcije po desnoj strani lopta dolazi do Zapate koji se našao u velikoj šansi, a strelac njegovog kalibra ne maši ovakve situacije - 0:1.

U 36. minutu najlepši detalj utakmice, Papu Gomez je dobio loptu na 20-ak metara od gola, pucao i pogodio na sjajan način za veliku prednost svog tima.

Kiša kao da je više odgovarala Atalanti, lopta je išla kao na traci, akcije su sledile jedna drugu, a treći gol već u 42. minutu kada je praktično rešena utakmica. Zapata je šutirao, golman Hansen je očajno reagovao, niti je uhvatio loptu, niti ju je poslao daleko od svog gola, već pravo na nogu Murielu koji pogađa gol bez problema.

Dosadnije u drugom poluvremenu, Atalanta je iskusno zatvorila sve prilaze golu, dokazala da se na nju ozbiljno mora računati i ove sezone u Ligi šampiona. Ipak, postigla je još jedan gol preko Mirančuka za konačnih 0:4.

Ajaks nikako nije zaslužio večeras da bude poražen od Liverpula, ali se upravo to desilo zahvaljujući nepažnji Nikolasa Taljafika.

Loš fudbal u prvom poluvremenu, neretko smo viđali i ljutog Jirgena Klopa, u prvih pola sata praktično nismo videli dobru šansu, jedino je golman Adrian mogao da uzburka javnost svojim lošim istrčavanjima.

I onda 35. minut, Mane je driblao, poslao loptu u srce kaznenog prostora, a Taljafiko šalje loptu u svoju mrežu. Veoma nespretno.

Tadić je mogao da izjednači pred sam kraj poluvremena, imao je kolosalnu šansu, lobovao Adriana, ali je fantastični večeras Fabinjo uspeo da izbaci loptu sa gol linije.

Domaći su do 60. minuta igrali dobro u drugom poluvremenu, imali i stativu, kasnije i jedan dobar šut Promesa koji je odbranio Adrian, ali promene rezultata nije bilo.


Šta se dešavalo u Amsterdamu? 🎥

Posted by Sportske.net on Среда, 21. октобар 2020.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BojanMC
Thursday, 22.10.2020
08:55

Steta za Inter. Sjajna Atalanta!

avatar
No rules
Wednesday, 21.10.2020
23:25

Sredina jako losa. Broz van forme, Vidal neubedljiv, Barela sam nemocan, Eriksen se jos trazi.. Darmijan igrac utakmice, odigrao bez greske.

avatar
lol (NewProfile)
Wednesday, 21.10.2020
23:51

Perisic dosta slab, kao da luta na ovoj poziciji. Sta je sa Skrinjarom?

avatar
No rules
Thursday, 22.10.2020
18:16

Skrinara korona usporila, Broza glava.

avatar
pazza.INTER.amala
Thursday, 22.10.2020
13:08

Pozitivan na Coronu

avatar
Oldboy
Thursday, 22.10.2020
11:00

Korona pozitivan

avatar
Red blood
Wednesday, 21.10.2020
23:09

Sto se Liverpula tice,ova sezona ide od zlog ka jos gorem..
Sta li je Manea snaslo i da li je i on sad na listi povredjenih..ostaje da vidimo.
Sto se LS tice,nekako se dokopati proleca pa, uz eventualno neku kupovinu na zimu,pokusati nesto..
Ali sto se PL tice,bojim se da ce do zime i prelaznog roka imati povelik deficit.
Mada ni rivali ne briljiraju..

avatar
_mladen_
Wednesday, 21.10.2020
23:36

Ne brini nije ništa sa Maneom. :)

avatar
Kolos
Wednesday, 21.10.2020
23:09

Ali kakva utakmica Fabinja!! Burazer odradio disertaciju :)

avatar
_mladen_
Wednesday, 21.10.2020
23:09

Fabinju svaka čast, čovek odradio opet odlično utakmicu, po meni ubedljivo najbolji. Milner da se ne lažemo više ne može da bude prvotimac, već povremeno da ulazi kada treba iskustvo i to je to. Adrian, kako će ga samo slatko lansirati iz kluba na leto, čovek je hodajuća greška. Robertson ima najbolji početak sezone, dok sa druge strane Trent je očajan, u napadu ništa ne doprinosi, a centar šuteve ne blokira, sa njegove strane nema jednog bloka. On je baš u lošoj formi, ali ima steće, nema zamenu, tako da igraće svaki meč. Izvukoše pobedu uz malo sreće, to mu dođe najvažnije.

avatar
Kolos
Wednesday, 21.10.2020
23:08

Au kakav ritam, crkoh gledajući.
Mnogo mi se sviđa želja koju su crveni prikazali, kapa dole svima pojedinačno. Uspeli smo da ne primimo gol u Amsterdamu što iskreno još uvek teško mogu da poverujem. Ajax je pružio izvanrednu partiju, svaka im čast i sve najbolje u nastavku. Gledali smo totalni fudbal sa nula bunkerisanja.

avatar
äxwell
Thursday, 22.10.2020
00:06

Nakon onog lapsusa Adriana i Gomeza odma na startu pomislio sam da ce se naprimati dosta golova. Al posle su i jedan i drugi odigrali odlicnu partiju. Gomez ima priliku da preuzme status VVD-a. Samo malo treba dodati inteligencije u igri i boljeg pozicioniranja.

avatar
Red blood
Thursday, 22.10.2020
12:29

Gomez ne zna gde udara.
Ok,mlad je,ali ne verujem da ce biti ikad neki kalibar.
A Adrianova svaka intervencija je vristala nesigurnoscu.
Najgori golman u PL.
Ne mogu da verujem da jedan Njukasl na klupi ima jednog tako pouzdanog golmana,kao sto je Darlou,a Liverpul pajaca obicnog.
Tacno da covek pozeli da je Karijus tu.

avatar
_mladen_
Thursday, 22.10.2020
11:53

Izvini ali nema šanse da Gomez preuzme bilo šta, ovaj meč je kontrolisao Fabinjo. Gomez lider ne može da bude, video si njegovu reakciju kada je Adrian zakucao loptu u njega, to nisu odlike lidera. Njega mnogo hajpuju, ali po meni je Matip mnogo bolji, Gomez ima brzinu i to je to. Njemu je potreban lider koji će mu govoriti šta da radi.

avatar
Oldboy
Wednesday, 21.10.2020
23:01

Kako ono nije bio ofsajd?

avatar
Red blood
Wednesday, 21.10.2020
23:09

I ja se cudim..

avatar
lol (NewProfile)
Wednesday, 21.10.2020
23:13

Pas ko na pesu, nestvarno. Cak i da je dirao onaj loptu, mislim da je De Fraj i dalje bio najblizi Handanovicu. ( Verujem da VAR posle 6 minuta morao da vidi da li je bio ofsajd ili ne).

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 21.10.2020
23:00

Prvo poluvreme Atalanta , drugo Inter ! Kako sam pogodio , uzivancija !!!

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 21.10.2020
23:00

Klasicni luzeri, vise srece nego pameti ali sve se to na kraju vrati, karma je vec vratila van dajku za onaj mesarski start nad mertensom