Читај ми!

Šokantan poraz Reala na startu Lige šampiona!

Fudbaleri Real Madrida doživeli su šokantan poraz na startu nove sezone u Ligi šampiona. Real je na svom stadionu poražen od Šahtjora iz Donjecka rezultatom 3:2 u utakmici u kojoj su Ukrajinci mogli i ubedljivije da trijumfuju, ali i u kojoj je malo falilo da vidimo jedan od najvećih preokreta u istoriji elitnog fudbalskog takmičenja.

"Kraljevski klub", koji je titulu šampiona Evrope osvajao rekordnih 13 puta, potpuno je pregažen u prvom poluvremenu na stadionu "Alfredo di Stefano", a uspeh Šahtjora još je veći kada se u obzir uzme činjenica da čak devet standardnih prvotimaca nije nastupilo.

Ukrajinci su bili desetkovani povredama i koronavirusom, pa u Španiju nisu putovali Alan, Ismaili, Jevhen Konopljanka, Viktor Kovalenko, Sergej Krivcov, Mikola Matvilenko, Žunior Moraeš, Taras Stepanenko, Tajson...

To ih nije sprečilo da odigraju fantastično u Madridu i potpuno zasluženo sruše jedan od najvećih klubova u svetu fudbala.

Šahtjor je očekivano prepustio inicijativu domaćinu, ali "kraljevići", u čijoj startnoj postavi se našao i srpski reprezentativac Luka Jović, bili su potpuno nemoćni u fazi napada.

Najbolju priliku u prvom delu susreta propustio je kapiten Marlos, kada je loše šutirao u situaciji "1 na 1" sa golmanom domaćih, ali je onda počela rapsodija momaka u crno-narandžastim dresovima.

Prvo je Kornilenko sjajno prošao u 29. minutu posle oduzete i poslužio Tetea, kojem nije bilo teško da pogodi donji levi ugao, da bi četiri minuta kasnije Rafael Varan smestio loptu u svoju mrežu nakon odbitka.

Potpunu katastrofu Madriđana kompletirao je Solomon u finišu prvog dela igre i činilo se da domaćima nema povratka.

Međutim, potpuni preokret dogodio se početkom drugog dela – Luka Modrić je u 54. minutu fantastičnim udarcem sa distance smanjio na 3:1, posle čega je rezervista Vinisijus junior kaznio grešku Marlosa.

Brazilac je ušao umesto Jovića i nakon samo 14 sekundi na terenu pogodio za 3:2. Time je postavio novi rekord Lige šampiona, kao izmena koja je za najkraće vreme postigla gol po ulasku u igru.

Vinisijus je tako kaznio dva velika promašaja Tetea, koji je imao kolosalne prilike da donese Ukrajincima 4:0, a potom i 4:1.

Ipak, još nekoliko minuta je trajao snažan pritisak izabranika Zinedina Zidana, ali je počeo da popušta. Šahtjor je uspeo da maksimalno uspori ritam i ponovo počne da preti iz kontre, pa je postigao i gol koji je poništen zbog ofsajda.

Jović inače nije bio jedini naš predstavnik na stadionu "Alfredo di Stefano", pošto je sudijska četvorka bila iz Srbije. Glavni arbitar bio je Srđan Jovanović, pomagali su mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je četvrti sudija bio Novak Simović, koji je pravdu delio na nedavno odigranom "večitom derbiju".

Upravo je Jovanović bio u centru pažnje u samom finišu utakmice jer je Real izjednačio u trećem minutu nadoknade preko Fedea Valverdea.

Najbolji srpski sudija je poništio taj pogodak na asistenciju VAR-a i gledanja snimka, jer je ispred golmana Šahtjora bio Vinisijus junior i uticao je na to da debitant Anatolij Trubin bolje reaguje.

Ovim trijumfom ekipa Luisa Kastra je zauzela prvu poziciju u grupi B, u kojoj od 21.00 igraju Inter i Borusija Menhengladbah. 

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво