RUSI OTERALI AMERIČKE BOMBARDERE: Pogledajte reakciju migova i suhoja iznad Beringovog mora (VIDEO)
Foto: Printscreen/TV Zvezda

morali da reaguju

RUSI OTERALI AMERIČKE BOMBARDERE: Pogledajte reakciju migova i suhoja iznad Beringovog mora (VIDEO)

Planeta -

Ruski lovci su presreli dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva iznad Beringovog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su otkrila dve vazdušne mete iznad Beringovog mora, koje su se približavale državnoj granici Ruske Federacije“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su u vazduh podignuti lovci Mig-31 i Su-35 iz sastava dežurnih snaga PVO Istočnog vojnog okruga, kako bi sprečili povredu ruske granice.

„Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne mete kao dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva i pratile ih iznad akvatorije Beringovog mora“, navedeno je u saopštenju.

Vojni resor naglašava da su se ruski lovci uspešno vratili u matični aerodrom, nakon što su se strani vojni avioni okrenuli od pravca ruske granice.

„Svi letovi ruskih lovaca izvedeni su strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Rusije nije bila dozvoljena“, dodalo je Ministarstvo.

Podsetimo, u utorak je saopšteno da su avioni ratnog vazduhoplovstva SAD presreli dva ruska bombardera Tu-95, koje su pratila dva lovca Su-35 kod obala Aljaske.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track