Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
BEBU BACILA U KONTEJNER Sud usvojio žalbu, MAJCI USLOVNA KAZNA za pokušaj čedomorstva

BEBU BACILA U KONTEJNER Sud usvojio žalbu, MAJCI USLOVNA KAZNA za pokušaj čedomorstva

Kantonalni sud u Sarajevu, nakon žalbenog postupka, izrekao je uslovnu kaznu Berini Džindo koja je u novogodišnjoj noći sa 2017. na 2018. godinu, ostavila svoju tek rođenu bebu u kontejneru u ulici Koševo, potvrdio je njen branilac sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

- Kantonalni sud je usvojio moju žalbu na presudu Opštinskog suda Sarajevo te je preinačio presudu u odluci o kazni. Umesto zatvorske kazne, optuženoj je izrečena uslovna kazna – rekao je Mehmedbašić, prenosi Srpskainfo.

Prvostepenom presudom Berina Džindo je osuđena na dve i po godine zatvora za pokušaj čedomorstva. Kantonalni sud Sarajevo joj je sada izrekao godinu zatvora pod uslovom da za dve godine ne počini novo krivično delo.

Pročitajte još

Prema navodima iz optužnice, Džindo je bacila svoju devojčicu u smeće iako je znala da može umreti usled hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere, prenosi Avaz.

Policajci spasili bebu

Jedan se građanin uplašio čuvši u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mestu događaja, te spasila bebu.

Beba je nakon zbrinjavanja u bolnici prebačena u hraniteljsku porodicu. Džindo je otkrivena zahvaljujući patronažnoj sestri u Vogošći. Majka bebe ima još troje dece.

BONUS VIDEO: Šokantan trenutak kada je beba pronađena u kanti za smeće u Kini