Vesti

0

Jelica Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni

Autor: KP

Izvor: Beta

Jelica Minić: Vlast u Srbiji nema kredibilitet ni na domaćoj ni na inostranoj sceni

Izvor: Foto: Pixabay.com

Minić je u pisanoj izjavi navela da su prethodni izbori održani u "krajnje neregularnim" uslovima na kojima je učestvovalo manje od polovine građana s biračkim pravom, tako da je ova vlast bez obzira što je dobila 70 odsto glasova – nereprezentativna.

"U Srbiji raste građanska neposlušnost kao odgovor na ovu neprirodnu konstelaciju, a iz inostranstva stižu sve oštrije kritike, čak i pojedinih članova grupacije narodnih stranaka (EPP) u Evropskom parlamentu, koje su prethodnih godina bile nepokolebljive u podršci SNS-u", ocenila je Minić.

Dodala je da će ova vlast snositi "punu i isključivu" odgovornost za sve što se u zemlji bude dešavalo i za sve dobrovoljne ili iznuđene odluke u spoljnoj politici.

"U periodu do proleća 2022. biće donete neke od najtežih političkih i državnih odluka. Ova vlast će biti kriva za sve, što je predsednik Vučić već gorko konstatovao kada je pre dve nedelje publikovan Izveštaj Evropske komisije o napretku (stagnaciji i nazadovanju) Srbije u procesu evropske integracije", navela je predsednica Evropskog pokreta.

Ona je ocenila da je istovremeno i opoziciji "bačena rukavica".

"Opoziciji je poručeno: izvolite, imate godinu i po dana da se organizujete i da građanima nešto ponudite, da se izborite za bolje izborne uslove i da ne trošite svu energiju ocrnjujući vlast, i u međusobnim trzavicama i optužbama", istakla je Minić.

Prema njenim rečima, opoziciji će biti teško da se organizuje kada "ljudi s bakljama na našim krovovima, maskirani huligani i najekstremnija desnica prete našim životima, imovini, ugledu, delima materijalne i duhovne kulture koja smo stvorili".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR