Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE OPŠTE OPASNOSTI Uhapšena dva mladića zbog sumnje da su proteklih meseci BACALI BOMBE

OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE OPŠTE OPASNOSTI Uhapšena dva mladića zbog sumnje da su proteklih meseci BACALI BOMBE

Pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo uhapsili su dve osobe koje se dovode u vezu sa bacanjem bombi u ulici Čobanija i u Dobojskoj ulici. Tom prilikom nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta i došlo je do uznemirenja građana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
policija-federacija-BiH-05-foto-S-PASALIC Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
policija-federacija-BiH-05-foto-S-PASALIC

Na osnovu raspisane potrage uhapšen je A. L. (32) iz Sarajeva za kojeg se sumnja da je u dva navrata bacio bombe u ulici Čobanija. Eksplozivne naprave su aktivirane 22. avgusta oko 23 časa, te 18. septembra.

Tom prilikom oštećeno je više automobila i stambenih objekata. Izvršen je pretres stana A. L. i tom prilikom je zaplenjena puška, četiri okvira i određena količina municije, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo. Uhapšeni se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti.

Pročitajte još

Policija je uhapsila i S. S. (25), rođenog u Nemačkoj, a nastanjenog u Sarajevu, za kojeg se sumnja da je 13. oktobra oko 2.30 aktivirao eksplozivnu napravu u Dobojskoj ulici, naselje Vraca. Tom prilikom oštećen je "sitroen" vlasništvo F. K. iz Sarajeva i kuća vlasništvo S. P. iz Sarajeva. Uhapšeni S. S. se tereti za izazivanje opšte opasnosti, krađu i oštećenje tuđe stvari, piše Avaz.