Читај ми!

Deseterac sa Slavije - pop i rok sa fontane, gusle iz obližnjih zgrada

Navikli smo da sa fontane na Slaviji čujemo pop i rok pesme i muziku iz popularnih filmova i serija, a onda su na društvenim mrežama osvanuli snimci sa drugim notama... A uz snimke i komentari da se "dirigent" promenio, pa se čuju i gusle. Greška, namera ili napad hakera – stanari okolnih zgrada otkrivaju o čemu je reč.

Jedan od komšija kaže da kafić na Slaviji već duže vreme pravi buku stanarima i da bi mu neko odgovorio od tih stanara pustio je gusle, verovatno da otera te goste, jer većinu tih gostiju ne interesuju gusle.

"Onda su se komšije organizovale ne bi li im stavili do znanja koliko je nešto strašno kada je prebučno u nekim sitnim satima, tako da jeste i gusle i sirene, nema šta ne rade", ispričala je jedna od stanarki okolnih zgrada.

Jedna sugrađanka priča da je čula i zahvalila komšijama što su se pobunili, jer, navodi "to je užasno, svako veče, svako veče muzika".

Svake večeri od 19.05 do 19.30 čuje se muzika sa fontane. O tome šta će se naći na repertoaru odlučuje petočlana komisija. Radnim danima, to su domaći hitovi, pesme o Beogradu, vikendom, klasična muzika i u dečjem terminu, subotom i nedeljom u podne, najpoznatije dečje pesmice.

"Uz fontanu, dodaje, postoji i softver koji upravlja kako mlaznicama i bojama na fontani tako i muzičkim delom fontane. Unapred su ubačene u sistem pesme koje je komisija odabrala i u tačno određeno vreme u 19.05 se emituju i praktično tu nema nikakvih problema", napominje Vladimir Šobot iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Šobot ističe da vremenske prilike nemaju nikakav uticaj na emitovanje numera, numere se emituju svakog dana nevezano od toga da li je fontana u tom trenutku u punom kapacitetu ili nije.

"Naravno nivo zvuka je prilagođen ovom platou tako da praktično van platoa se muzika i ne čuje", dodaje Šobot.

Ovoga puta nije bilo reči o hakerskom napadu, ali fontane su često na meti vandala.

Pamtimo mart 2018. godine kada je ubačena veća količina deterdženta pa fontana na Slaviji nije radila dok nisu očišćene mlaznice i sam bazen.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво