Lacio, lepo te je videti u Ligi šampiona: Magija Luisa Alberta i Inzagijev seksi fudbal slomili Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.10.20. | 22:46

Barselona sigurna protiv Ferencvaroša – 5:1

Lacio, dobro nam se vratio u Ligu šampiona. Divila se Italija načinu na koji Simone Inzagi kormilari rimskim timom a sve ukazuje da će i ostatak Evrope raditi isto u narednom periodu. Ili dok Lacio bude konkurentan u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Na startu grupe F Lacio je na Olimpiku furioznom igrom u prvom poluvremenu počistio saterena Borusiju iz Dortmunda (3:1), uz pokaznu vežbu savremenog fudbala mladog trenera Rimljana. Lacio je trijumfom protiv nominalno najjače ekipe u grupi napravio ogroman kapital za dalji tog takmičenja. Sada mu ostaje da u sudarima sa Zenitom i Brižom odbrani Olimpiku i uz neki bod sa strane bude blizu plasmana u osminu finala. Rano je za kalkulacije, ali ne i konstataciju da je klub iz glavnog grada Italije igra ozbiljan fudbal. Bar je tako bilo u prvom poluvremenu, kasnije se Borusija prenula. Izgledala mnogo ozbiljnije, stigla i da smanji rezultat preko Halanda. Ali ne i da pokvari zadovoljstvo navijačima Lacija.

Izabrane vesti

Visok presing je ponovo bio tu. Napadi sa bokova su bili stalno prisutni. Na drugoj strani, posebno u prvom poluvremenu, Rimljani su suzili prostor Dortmundu, ne dozvolvši nemačkog vicešampionu da pravi probleme iz prepoznatljivih kontri. Borusija je izbačena iz ritma već na početku meča jakim i preciznim presingom koji je u pogodak pretvorio Ćiro Imobile. Na sve to nakalemio se odličan prekid i situacija koja se završila autogolom Hica. Mada sve zasluge idu Luis Felipeu.

Stvarno je Lacio izgledao moćno. Čak previše moćno. Znali su svi da Borusija ne može da položi oružje bez ispaljenog metka. Preuzeli su igru gosti, nagrađeni su u 71. minutu. Bio je to klasičan pogodak iz Halanodovog arsenala. Jak i precizan šut iz prve.

Kada je na Olimpiku počeo da se oseća miris neizvesnosti, magiju je pustio Luis Alberto. Brutalnim pasom unapred izbacio je u šansu Imobilea.Usledio je centaršut na drugu stativu, gde je precizan bio Akpa Akpro.


Kada budu rekapitulirali sezonu biće ponosni u redovima Ferencvaroša na plasman u Ligu šampiona, ali i činjenicu da su na Nou Kampu pored mreže Barselone (5:1) pogodili prečku. Možda, ali samo možda mogla je da se u glavnom gradu Katalonije iskreira najlepša bajka ove večeri da u 12. minutu Isael nije pogodio okvir Barsinog gola, već mrežu.

Popularni Fradi je izveo najlepšu akciju, kada je bivši Partizanov pik Nguen sjajno primio loptu, i potom poslao povratnu pravo na nogu Isaelu. Lep je bio i udarac, ali se zatresao rogalj Barsinog gola. Surovo zvuči, ali je ovo bio klasičan meč jednog teškaša Lige šampiona i tima iz ovog dela Evrope. Brzo je počela da se očitava razlika u klasi. Iako je Ferenc držao nulu, Barsina postava sa Fatijem i Trinkaom na krilnim pozicijama je gradila igru bez velike potrošnje. Ravna linija bila je i partija Lionela Mesija.

Znali su igrači Barselone da će pre ilii kasnije otključati mađarsku bravu. I bilo je tako. Posle jednog od klasičnih prodora Lionel Mesi je nepropisno zaustavljen, potom je i sigurno izveo najstrožu kaznu.

Vrlo dobar je bio Ansu Fati u sudaru sa zgusnutom mađarskom odbranom. U zicer situaciji, posle asistencije Trinkaa, osujetio ga je golman mađarskog tima Deneš Dibuc. Međutim, u finišu prvog poluvremena ništa nije mogao. Bio je to sjajan pas De Jonga, Adnan Kovačević je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a Fati iskoristio prostor i rutinski povisio prednost.

Pretila je katastrofa Fradiju. Brazilac Kutinjo je u 52. minutu povećao na 3:0. Međutim, na sreću gostiju Barselona nije bila željna krvi. Spustila je maksimalno gas. Pike je isključen kao posleddnji igrač odbrane, pa je Ferecvaroš sa penala stigao i do premijernog gola u Ligi šampiona. Vrlo pristojno za početak, bez obzira na kasniji pogodtke Pedrija i Dembelea. 

GRUPA F

Zenit - Klub Briž 1:2 (0:0)

/Horvat 74 ag - Denis 63, De Keteler 90+3/

Lacio - Dortmund 3:1 (2:0)

/Imobile 6, Hic 23 ag, Akpa 76 - Haland 71/


GRUPA G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)

/Morata 46, 84/

Barselona - Ferencvaroš 5:1 (2:0)

/Mesi 27 pen, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 82, Dembele 89 - Kartin 70 pen/



tagovi

Simone InzagiĆiro ImobileLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara