');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

POSLE KRVAVOG ZLOČINA U KRUGU "MIN KOPEXA" Pokrenuta istraga protiv braće koju tužilaštvo sumnjiči za teško ubistvo

Više javno tuzilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv braće N.M. (34) i M.M. (39), obojica iz Niša, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 8. oktobra ove godine u krugu fabrike MIN kopex u Nišu usmrtili biznismena Draška R. (46).

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Niš ubistvo u krugu fabrike Foto: B. Janačković / RAS Srbija
Niš ubistvo u krugu fabrike

Kako je saopšteno iz VJT naredba o sprovođenju istrage doneta je zbog postojanja osnova sumnje da su izvrsili krivično delo teško ubistvo, kao saizvršioci.

Naredba o sprovođenju istrage protiv dvojice braće, doneta je danas nakon što je u tužilaštvu saslušan M.M.

- Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv osumnjičenog M.M. odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo, visine zaprećene kazne i okolnosti da je usled njegovog izvršenja došlo do uznemirenja javnosti. Osumnjičeni N.M. kome je po nalogu VJT određeno zadržavanje, biće saslušan u zakonskom roku od 48 casova, saopštio je portparol VJT Borislav Radonjić.

Kako je Blic pisao, dvojica osumnjičenih, koji su sa drugim radimicima i Draškom toga dana radili na sređivanju poslovnih prostorija su i prijavili pronalazak tela u jednoj od prostorija u krugu ove fabrike gde su mirno i sačekali dolazak policije.

Draško V.
Foto: Drustvene mreze
Draško V.

- Oni su ispričali da ih je Draško R. pustio na pauzu za ručak i da su našli njegovo telo kada su se vratili sa pauze. Oni isprva nisu bili osumnjičeni za zločin, ali ih je policija operativno taktičkim radom dovela u vezu sa zločinom nakon čega su uhapšeni, kaže naš izvor.

Kako saznajemo, na macoli i sekiri kojima je počinjen zločin, nađeni su otisci i biološki tragovi braće, ali to nije bilo dovoljno da potvrdi sumnju da su oni izvršioci jer su inače koristili to oruđe u radu. Zločin je raskrinkan, kako saznajemo, kada je stariji brat priznao i ispričao kako je navodno njegov mlađi brat usmrtio Draška.

Pročitajte još

Podsećanja radi, telo Draška R. (46) pronađeno je u jednoj od prostorija fabrike, a pored tela su nađene sekira i macola sa tragovima krvi.

- Draško je zakupio prostor u sklopu ove firme kako bi pokrenuo sopstveni biznis u saradnji sa svojim bratom koji radi u inostranstvu - ispričao je ranije izvor blizak istrazi. Draško je inače u međuvremenu promenio prezime.

Sumnja se da je pre zločina došlo do svađe, ali se o motivima još uvek ništa zvanično ne saopštava.

- Došlo je do svađe u kojoj je navodno mlađi brat N.M. udario Draška sekirom. No, Draško je uspeo da mu oduzme sekiru ali ga je ovaj dokrajčio macolom. Stariji brat je sve ispričao, ali mlađi i dalje sve negira tako da se sve okolnosti još uvek utvrđuju kao i motiv zločina, kaže naš izvor.

Supruga: A kovčeg su mu nosili!

- Verovala sam da će policija pronaći krivce, ali sam zgrožena činjenicom da je reč o Marku i Nikoli. Čak su mu došli i na sahranu. Jedan od njih je nosio kovčeg. Kleli su se da ne znaju šta se dogodilo. Moj suprug ih je dobro plaćao, uvek su na vreme dobijali platu. Tražiću za njih maksimalne kazne. Deca se svako jutro bude i traže da idu kod oca. Bili smo srećna porodica. Kako ću bez njega? - rekla je za "Novosti" Draškova supruga Ana Vulić.