Obrazovanje

Gradi se sala u dobojskoj Medicinskoj školi, đaci jedva čekaju

Gradi se sala u dobojskoj Medicinskoj školi, đaci jedva čekaju
Foto: N.N. | Gradi se sala u dobojskoj Medicinskoj školi, đaci jedva čekaju

DOBOJ - Umjesto u sali Sokolskog doma i na Stadionu sportskih igara, gdje su ranije održavani časovi fizičkog vaspitanja, ili u učionicima, gdje to čine sada, đaci Medicinske škole u Doboju bi do kraja tekuće školske godine košarku, odbojku, rukomet i ostale sportove trebalo da upražnjavaju u vlastitoj sali, čija gradnja je u toku.

Do majskih poplava 2014. učenici ove škole su na časove fizičkog odlazili u Sokolski dom, a potom u proteklih šest godina morali su da pješače do Stadiona sportskih igara, koji se nalazi u centru grada.

 "Sala u kojoj smo dosad imali časove fizičkog daleko je od Medicinske škole. Mnogo smo gubili vremena odlazeći i dolazeći. Uslovi tamo nisu povoljni, nego kada je hladno - onda je hladno, a mi moramo biti u majicama kratkih rukava", iskrena je  Teodora Spasojević, učenica drugog razreda Medicinske škole.

Ljubiša Ristić, profesor fizičkog  vaspitanja, kaže da su im na tom poligonu kod Gimnazije često smetali svi ovi vremenski uslovi.

"Djeca su znala doći mokra i pokisla i prehlade se brzo. Bilo je jako teško", priča on.

Dodaje da se trenutno nastava fizičkog izvodi u učionicama, zbog čega je teško ispuniti plan rada.

"Pričamo o zdravoj ishrani, o fizičkoj spremi, pošto nismo u stanju uopšte da realizujemo bilo kakav tip fizičkog rada", kaže Teodora Spasojević, koja s nestrpljenjem očekuje završetak radova na novoj sali.

Naime, novi objekat za potrebe časova fizičkog niče u dvorištu Medicinske škole.

"To je donacija Vlade Srbije, tj. predsjednika Vučića od 200.000 evra. Ostatak, svlačionice i toaleti, i povezivanje hodnika sa školom, gdje bi učenici iz škole direktno išli u fiskulturnu salu, treba grad Doboj. Gradonačelnik je obećao da će to završiti", izjavila je Milena Jović, direktorica Medicinske škole.

Ona je dodala da je škola kroz projekte obezbijedila sve sportske rekvizite, lopte i strunjače, koji će biti korišteni u nastavi.

"Grad je preuzeo obavezu da riješi imovinske odnose, iako je tu bilo dijelova parcela koji su bili vlasništvo 'Srpskih šuma' i Srpske pravoslavne crkve. Hvala bogu sve smo uspješno završili, građevinska dozvola je izdata. U toku je tender za drugu fazu, za završne radove, tu drugu fazu planirano je da finansiramo iz budžeta grada. Predviđeno je 220.000 KM", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije