Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 20. 10. 2020.

| Sport

Teniserka iz Blaca osvojila ITF titulu i približila se ulasku u 100 najboljih juniorki sveta

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Lola Radivojević
Ovo joj je 3. ITF titula, pošto je prethodne dve osvojila prošle godine; foto: Teniska akademija Živković

Na ITF turniru u Alanji teniserka iz Blaca Lola Radivojević osvojila je duplu krunu. Na ITF listi je sada i u singlu i u dublu 133. juniorka sveta, što su joj i najbolje pozicije u karijeri, a uz to je pretekla Tijanu Sretenović i postala najbolje plasirana srpska juniorka na svetu.

Ove pozicije na ITF listi dodatno dobijaju na značaju kada se uzme u obzir da je Radivojevićevoj tek 15 godina, a da je konkurencija juniorki do 18 godina.

Zanimljivo je da je na turniru u Alanji najviše namučila koleginica sa kojom je u dublu osvojila titulu - Ruskinja Katarina Miklakova. Dve teniserke su se u singlu sastale u polufinalu i to je bio jedini meč na ovom turniru na kome je Radivojevićeva izgubila set - Ruskinja je povela sa 1:0. Ipak, Blačanka je u drugom izjednačila i na kraju obezbedila plasman u finale slavljem u poslednjem setu sa 7:5.

I u prva tri meča na ovom turniru savladala je Ruskinje, a u finalu je sačekala Turkinja Melisa Erčan, koju je Srpkinja savladala sa 6:4, 6:2.

U dublu je srpsko-ruski par mnogo teže stigao do trofeja, pošto su i u četvrtfinalu i u finalu bile primorane da igraju taj-brejk.

Radivojevićeva će nastaviti da se nadmeće u Turskoj, pošto je prijavljena za još jedan ITF turnir koji se igra u Istanbulu.

Inače, 15-godišnja teniserka iz Blaca je državna šampionka, nekadašnja članica Jastrepca iz Blaca i niške Teniske akademije Živković, a sada Teniskog kluba Novak. Ovo joj je bila treća ITF titula, a zanimljivo je da je sve tri osvojila na šljaci, iako više voli da igra na tvrdoj podlozi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    22:35 // 20. 10. 2020.

    Bravo malena, samo hrabro i veruj u sebe, sva pohvala za ostvareno!!!

  • Rekreativac neznalica

    18:39 // 20. 10. 2020.

    Neko je prvi video da će ona biti prava teniserka i kad je imala 7 godina za malo otkazao turnir zbog nje. Bravo za Radivojeviće, Loki legendo, ne okreći se, samo napred, od negde daleko neko te prati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: