Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 20. 10. 2020.

| Servisne informacije

Broj novozaraženih koronom premašio 300, u KC Niš hospitalizovano 39

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
korona
Broj novozaraženih premašio 300; foto: JV

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je registrovano 326 novih slučajeva korone, što je najviše još od 1. avgusta. U kovid objektima Kliničkog centra Niš, kako saopštavaju, nalazi se 39 ljudi.

Preko 300 zaraženih u danu bilo je samo tokom prethodna dva naleta virusa - aprila i jula, odnosno, kako su tada govorili epidemiolozi, tokom prva dva pika prvog talasa.

Sem broja novozaraženih, raste i broj hospitalizovanih - u poslednja 24 sata za 33, ukupno 441. Na respiratu je njih 25.

Na sajtu covid19.rs stoji i da su u poslednja 24 sata preminule dve osobe zaražene kovidom, a jedna od njih je, sudeći po podacima Kliničkog, bila hospitalizovana u ovoj ustanovi.

U KC Niš navode i da je jedna osoba na respiratoru i u jako teškom stanju.

U Leskovcu je situacija sve bolja, pa su u tamošnjoj kovid bolnici dva pacijenta. U Vranju se, sudeći po hospitalizovanima, situacija nanovo pogoršala - kako kažu u KC Niš, u vranjskoj kovid bolnici je trenutno 34 pacijenata.

Na grudnom odeljenju pirotske bolnice je četvoro pacijenata, ali u Zavodu za javno zdravlje kažu da nisu sumnjivi na kovid. Dodaju i da su juče pristigli rezultati deset uzoraka, od čega su dva bila pozitivna, a da se sada čeka na još pet.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: