Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 20. 10. 2020.

| Društvo

"Nišvil" predlaže da i deo trotoara na Tvrđavskom mostu bude od stakla

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
rekonstrukcija mosta
Predlažu da i trotoar bude od stakla; foto: Nišvil

Da osim ograde od stakla, Tvrđavski most u Nišu koji se rekonstruiše više od 200 dana, ubuduće ima i trotoare od armiranog stakla - inicijativa je Nišvil džez festivala. Smatraju da bi razlika u ceni novog materijala bila zanemarljiva, a da bi se time povećala turistička atraktivnost prilaza Tvrđavi, jer bi posetioci mogli da naprave atraktivne selfije iznad reke.

Nesvakidašnja inicijativa dostavljena je medijima iz Nišvila. Džez festival predlaže Direkciji za izgradnju Niša da promeni postojeći projekat rekonstrukcije Tvrđavskog mosta, koji su gerilci nedavno upisali u Ginisovu knjigu rekorda zbog duge rekonstrukcije.

Nišvil džez festival uputio je inicijativu Direkciji za izgradnju Grada Niša da postojeći projekat staklenih zidova tvrđavskog mosta na Nišavi dopuni i sa par staklenih segmenata gazišta odnosno da levi i desni segment nekadasnjeg trotoara veličine 3 x 2 m umesto od čelicnog lima ubuduće bude od armiranog stakla - pojašnjavaju iz Nišvila.

Turistička atraktivnost prilaza niškoj Tvrđavi je jedan od osnovnih razloga ovakvog predloga, kako kažu, jer bi brojni turisti, među njima i posetioci Nišvila, mogli da naprave atraktivne selfije iznad reke.

Analizirali su i cene ugradnje staklenog poda i smatraju da to ne bi bilo mnogo skuplje od planiranog čeličnog lima.

Razlika u ceni ugradnje ovakvog staklenog poda i čelicnog lima je zanemarljiva u odnosu na njegovu atraktivnost. Potrebno je samo Aneksom neznatno izmeniti postojeći tender izvođaču radova - kažu u Nišvilu.

Do sada naknadni predlozi građana u vezi sa rekonstrukcijom Trga kralja Milana nisu usvojeni, pa je tako i smanjena zelena površina koja je popločana, a tada su iz prethodnog kabineta gradonačelnika rekli da su se Nišlije kasno bunile.

Prema ranijem planu novi most preko Nišave bi nakon rekonstrukcije trebalo da ima staklenu ogradu, a da li je kasno za ovaj predlog Nišvila novinari su pitali Direkciju za izgradnju.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević o predlogu kaže da je opravdan, posebno imajući u vidu da je već usvojen projekat kompletnih staklenih zidova leve i desne strane mosta, kako objašnjava, pa izvođač radova može gazišta da naruči od istog dobavljača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzionerka

    05:50 // 21. 10. 2020.

    Mislim da treba da zastakle i tvrdjavu.

  • Срба

    00:40 // 21. 10. 2020.

    Ма, да бе- само нам још и стаклени мост фали. Ће буде ко с’ каблови, бакар, месинг- тек одједном, нестало стакло па људи пропадају у Нишаву док не укапирају да бели медведи однели стакло...

  • optimista

    22:19 // 20. 10. 2020.

    more kako se krade i podvaljuje na materijalu u privilegovanim firmama, bojim se da će nam uvaliti obično staklo, propašće neki nesrećnik u reku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: