Читај ми!

"Kobre" više nisu bataljon vojne policije, vraćen im je status odreda

Od danas "Kobre" više nisu bataljon vojne policije, već su odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska pripadnika te jedinice u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vraćanje statusa odreda "Kobrama", prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, 'Kobre' će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. 'Kobre' su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način", rekao je Vulin.

Istakao je da su "Kobre" jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije.

"Organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja", naveo je Vulin.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво