EPIDEMIJA KORONE U NAŠEM KOMŠILUKU NE JENJAVA: Rekordan broj zaraženih u BiH i Bugarskoj, opasan virus nastavlja da seje smrt
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

kovid-19

EPIDEMIJA KORONE U NAŠEM KOMŠILUKU NE JENJAVA: Rekordan broj zaraženih u BiH i Bugarskoj, opasan virus nastavlja da seje smrt

Region -

Epidemija koronavirusa u regionu ne jenjava, a rekordan broj zaraženih zabeležen je u BiH i Bugarskoj.

U BiH je u poslednjih 24 sata registrovano 718 novozaraženih i 20 smrtnih slučajeva, bez Brčko distrikta, što je najviše do sada.

Samo u Federaciji BiH su evidentirane 473 novozaražene osobe i 16 smrtnih slučajeva.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U Republici Srpskoj je u poslednjih 24 sata, na testiranih 817 uzoraka, registrovano 245 novozaraženih osoba koronom i četiri smrtna slučaja, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je zabeležen rekordan broj hospitalizovanh u jednom danu - 297 osoba.

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata registrovano 890 novozaraženih korona virusom i osam smrtnih slučajeva, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Među novozaraženima su 574 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 32 osobe.

Sledi Slovenija, u kojoj je od 4.326 osoba testiranih na korona virus pozitivno bilo 794 slučajeva, odnosno 18,4 odsto testiranih, objavio je Institut za javno zdravlje.

U istom periodu preminule su dve osobe, prenosi TV Slovenija.

Trenutno, na bolničkom lečenju je 313 pacijenata, od kojih je 56 na intenzivnoj nezi.

U Bugarskoj su u poslednja 24 sata potvrđena 1.024 nova slučaja korona virusa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Današnji bilans je za 629 novih slučajeva viši nego prethodnog dana, preneo je BTA.

Rumunija i dalje prednjači sa brojem novozaraženih koji iznosi 3.400 bilo, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

U poslednjih 24 časa u toj zemlji je preminulo je 65 osoba, pa ukupan broj preminulih iznosi 5.996, prenosi agencija Ađerpres.

U Mađarskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 989 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 38 osoba, objavljeno je na vladinom sajtu za praćenje epidemije.

U toj zemlji trenutno je aktivno 32.909 slučajeva, od kojih je 1.960 hospitalizovano, a 197 na respiratoru, prenosi MTI.

Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori je evidentirano 145 novozaraženih korona virusom i četiri smrtna slučaja, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ) u Podgorici.

Ukupan broj preminulih povezanih sa korona virusom od početka godine je 240.

U Severnoj Makedoniji je, prema poslednjim podacima, zabeležen 161 novooboleli, a 12 osoba je preminulo od posledica infekcije korona virusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od početka pandemije korona virusom zaraženo je 23.788 osoba, a preminulo je 846 obolelih.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track