Najnovije vesti
Vesti Hronika
REKORDNA ZAPLENA DROGE U BORU Policija pronašla više od 180 KILOGRAMA NARKOTIKA

REKORDNA ZAPLENA DROGE U BORU Policija pronašla više od 180 KILOGRAMA NARKOTIKA

Veliki rad Pripadnika Policijske uprave u Boru doveo je do rekordne zaplene droga. Samo od početka ove godine, zaplenjeno je više od 180 kilograma narkotika i 1.650 komada narkotika u obliku tableta, što je oko 2,5 puta više nego što je iznosila godišnja prosečna zaplena droge u ovom mestu u poslednjih 20 godina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Branislav Stojadinovic načelnik PU Bor Foto: Arhiva-Branislav Stojadinović, načelnik PU Bor / Privatna arhiva
Branislav Stojadinovic načelnik PU Bor

Prema podacima do kojih je došao "Blic" godinama unazad je u PU Bor godišnje zaplenjivano najviše do 80 kilograma droge dok je ove godine udvostručen i broj prijava i znatno je više privedenih lica.

Policija
Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Policija

Od početka ove godine zbog trgovine narkotika podneto je više od 100 krivičnih prijava protiv 103 osoba, što je u velikom procentu dovelo do smanjenja stope kriminala na ovim prostorima.

Jedna od poslednjih akcija borske policije, sprovedena nakon višemesečnog strpljivog i operativnog rada, samo jedna je u nizu pažljivog zalaganja da se dileri sklone sa ulica.

Uhapšen je I. C. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kada su policajci u jednom selu u okolini Bora pronašli zasad indijske konoplje težine oko 91 kilogram za koji se sumnja da je uzgajao osumnjičeni, što je inače jedna od najvećih zaplena droga u poslednjih nekoliko godina.

Nedavno su u tri akcije borski policajci uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su izvršili isto krivično delo.

Pročitajte još

Tada je u jednom stanu u Negotinu zaplenjeno 135 grama spida, 289 tableta ekstazija, oko 38 grama kokaina i 271 gram marihuane, u Majdanpeku i Donjem Milanovcu je otkriveno oko 5,8 grama amfetamina i oko 3,2 grama heroina a u okolini Bora još jedan zasad indijske konoplje težine više od 27 kilograma.

Na pitanje kako je zaustavljen narkotrafiking i ostvarena rekordna zaplena narkotika, Branislav Stojadinović, načelnik Policijske uprave Bora nije želeo mnogo da komentariše i kratko je odgovorio da "policajci samo rade svoj posao".

On je najavio da se u narednom periodu očekuje još više rada i zalaganja pripadnika MUP-a u Boru u cilju postizanja još boljih rezultata u suzbijanju kriminaliteta.