20. oktobar  2020. 13.20  →  18.50 | Izvor: RTV

Pad broja obolelih od korone u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA -

Trenutna epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici je povoljna, kažu nadležni. Iako je stanje u našem okruženju nesigurno, u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitovici je primećen pad broja pacijenata koja su pozitivna na korona virus. U Kovid ambulanti u Sremskoj Mitrovici je takođe zabeležen pad prijema i javljanja na preglede, u odnosu na prethodne mesece. Nadležni i dalje apeluju da se poštuju propisane mere Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica, kako bi bili odgovorni prema sebi i drugima i sprečili dalje širenje virusa Covid 19.

video icon

Iako je situacija sa koronavirusom nesigurna i nepovoljna u našem okruženju, epidemiološka situacija je i dalje stabilna u Sremskom okrugu, odnosno u Sremskoj Mitrovici. Građani se trude da ispoštuju sve propisane mere, a kažu da se ne plaše koronavirusa.

korona, kovid, bern, svajcarska, maska, maske, 4

Svi pacijenti sa respiratornim problemima i sumnjom na koronavirus mogu da se jave u Kovid ambulantu koja radi 24 časa na pregled. Broj pregleda u Kovid ambulanti je smanjen u odnosu na prethodne mesece, taj broj na dnevnom nivou je od 25 do 35 lica.

Kako kažu nadležni najveći broj pregledanih pacijenata je bilo u julu i avgustu oko 150 na dnevnom nivou, a danas je taj broj znatno manji.

Prema poslednjem izveštaju u Opštoj bolnici je primećen pad broja obolelih i pod sumnjom na koronavirus. Ukupno je devet pacijenata smešteno u Kovid centar, od tog broja pet je pozitivnih, a na respiratoru nema nijednog pacijenta.

Tagovi