Gradovi

Pokret "Banjaluka zove" predstavio kandidate u Doboju

Pokret "Banjaluka zove" predstavio kandidate u Doboju
Foto: Facebook | Pokret "Banjaluka zove" predstavio kandidate u Doboju

DOBOJ - Narodni pokret "Banjaluka zove" predstavio je danas u Doboju kandidate i programske ciljeve ovog političkog subjekta za predstojeće lokalne izbore.

Nosilac liste kandidata za odbornike u Skupštini grada Doboja Miroslav Borojević rekao je Srni da pred građane izlaze sa ciljevima da se ojača privatni sektor, a rastereti javni, da se ukine stranačko zapošljavanje, da lokalni parlament više sprovodi građanske inicijative, te da se odgovorni poslovi povjere stručnim licima.

On kaže da razvoj privrede Doboja pretpostavlja osnivanje industrijskih zona, da se Gradska uprava mora otvoriti za investitore, i to prvenstveno domaće, te obezbijediti svima jednake uslove za poslovanje.

"Zagovaramo koncept udruživanja sredstava više individualnih preduzetnika u jedno preduzeće", izjavio je Borojević.

On kaže da svoju kampanju vode isključivo u neposrednom razgovoru sa građanima i preko Facebook stranice "Pokret slobodnih građana" na kojoj video sadržajima ukazuju na nepravilnosti u trošenju javnih sredstava u ovoj lokalnoj zajednici, ali i šalju poruku da se minimalnim troškovima može uspostaviti komunikacija sa građanima, bez nepotrebnog uništavanja javnih površina lijepljenjem plakata.

Kandidat Darko Pijunović kao cilj navodi da se utiče na preduzetničku svijest građana, pogotovo visokoobrazovanih, kako bi se otrgli od moralne apatije, te preuzeli odgovornost da strukom odgovore na trenutne egzistencijalne izazove.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na području Doboja ovjereno je 85 političkih subjekata, od kojih 34 nezavisna kandidata, 47 političkih stranaka i četiri koalicije.

Kandidati za gradonačelnika su Boris Jerinić iz SNSD-a, Srđan Todorović iz SP-a i Cvijan Filipović iz SDS-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije