Ljubimci Magazin

Jelen od 300 kg se zaleteo na lovca kod Apatina i rogovima mu oteo pušku

Nedeljni lov u „Кupusinskom ataru“ kod Apatina dugo će ostati u sećanju 38-godišnjem lovcu D.P, koga je u punom trku razoružao jelen kapitalac, tako što mu je rogovima oteo pušku.

Ovaj krajnje neobičan incident se dogodio u nedelju 18. oktobra za vreme lova na sitnu divljač.

Prema rečima očevidaca, grupa lovaca se kretala kroz polje kukuruza kada je na njihovog kolegu u punom trku naleteo jelen kapitalac, težak 300 kilograma. Na svu sreću Кupusinac je u nameri da se zaštiti ispred sebe gurnuo pušku čiji se kaiš zapetljao u rogove, javlja Radio Dunav.

“U pitanju su bili trenuci, da nije postavio pušku, sigurno bi nastradao”, tvrde njegove kolege.

Rezultat ove potpuno bezizlazne situacije na kraju je bio povoljan za obojicu. Živi i bez povreda, lovac i jelen će do kraja života pamtiti ovaj susret, jedan zbog gubitka lovačke puške, (Monte Кarlo kalibra 16mm) a drugi jer je ovaj vredan trofej odneo na svojim rogovima.

Iz kupusinskog lovačkog udruženja „Fazan“ navode da ovakav događaj u njihovom društvu nikada nije zabeležen.

“Ovo se nikada nije dogodilo. Drago nam je da je kolega prošao bez povreda, a opet trebali bi apelovati na građane da obrate pažnju ukoliko u ataru pronađu oružje. Da ga donesu u udruženje. Teško je zamisliti da jelen još uvek trči naoružan kroz atare, pušku je sigurno već odbacio”, tvrde lovci.

60 godina od kako su istrebljeni, jeleni ponovo trče planinom Zlatar

Čitajte Luftiku na Google vestima

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

777 Shares
777 Shares
Share via
Copy link