Mobilna aplikacija ID by Pi: Nov način verifikovanja identiteta

ID by Pi je nova, besplatna, aplikacija za mobilne telefone, koja služi za online verifikaciju identiteta. Zasnovana je na već poznatom sistemu Verified by Pi, koji služi za proveru autentičnosti fotografija.

Tehnopolis

Izvor: Polarotor

Utorak, 20.10.2020.

11:15

Mobilna aplikacija ID by Pi: Nov način verifikovanja identiteta
Foto: depositphotos/denisismagilov

Uz ID by Pi, efikasno se smanjuje mogućnost prevare u smislu online upotrebe lažnih ID dokumenata. Sistem je veoma jednostavan za upotrebu i svodi se na snimanje selfija i lične karte (ili nekog drugog dokumenta sa fotografijom) i njihovo upoređivanje.

Pri tome, prilikom fotografisanja dokumenta obavlja se i OCR-ovanje podataka, koji se u kriptovanom obliku čuvaju na zaštićenim serverima u cloud-u, prenosi portal polarotor.rs.

Prilikom provere autentičnosti osobe koriste se različiti podaci – ime i prezime, adresa, geolokacija, telefonski broj, pa čak i brend telefona pomoću kog je napravljen selfi. Verifikacija se obavlja u realnom vremenu uz sve mere bezbednosti i sigurnosti poverljivih ličnih podataka.

Ova aplikacija za sada postoji za Android operativni sistem i može besplatno da se preuzme sa Google Play prodavnice, a na raspolaganju je mogućnost integracije u web aplikacije, preko kojih može da se osigura verifikacija korisnika u online biznisu.

Na taj način, čak i sada u vreme kada se zbog pandemije COVID-19 virusa traži smanjenje direktnih kontakata, može efikasno da se proveri identitet osoba bez njenog ličnog prisustva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: