Biznis
Šta je sve neophodno od dokumentacije za dobijanje stambenog kredita

Šta je sve neophodno od dokumentacije za dobijanje stambenog kredita

Ukoliko ste se odličili da za sebe i članove svog domaćinstva obezbedite krov nad glavom putem stambenog kredita u nekoj od banaka, pokušaćemo da vam u kratkim crtama objasnimo šta vam je potrebno i šta vas očekuje u tom postupku.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
BancaIntesa NASLOVNA Foto: Promo
BancaIntesa NASLOVNA

Prvi i osnovni korak je da pronađete nekretninu koja vam odgovara po svim parametrima koje ste sebi postavili. Zatim, odabir banke u kojoj ćete aplicirati za stambeni kredit. Kada ste odabrali banku, neophodno je da prikupite i predate dokumentaciju koja je banci neophodna da bi vam odobrila stambeni kredit: prosek plate tj. vaše zarade i primanja koje ostvarujete mesečno (na ovaj način banka proverava vašu kreditnu sposobost i do kog iznosa može da vam odobri stambeni kredit), formulare koje treba da ponupite, list nepokretnosti za predmetnu nepoketnost (vlasnički list) čije se izdavanje može dobiti preko Službe za katastar nepokretnosti, zatim list procene nepokretnosti ovlašćenog procenitelja, radi procene tržišne vrednosti nepokretnosti, potpisan predugovor sa prodavcem nekretnine koju kupujete.

Foto: Promo

Nakon što ste gore označeno dostavili, banka proverava da li je sve od dokumentacije prikupljeno i dostvaljeno, pa se često dogodi da vam nešto ne dostaje.

Sigurno nakon ovoga više nemate želju da krenete u borbu sa birokratijom?

Imamo za vas odlično rešenje koje može da vam uštedi vreme i olakša prikupljanje dokumentacije. Verovatno dok čitate tekst mislite da takvo rešenje ne postoji, ali sada je i ovo moguće, jer u Banca Intesa možete da realizujete svoj stambeni kredit, uz samo tri dolaska u banku. Na novom sajtu banke koji je kreiran samo za stambene kredite – IntesaCasa možete naći sve neophodne informacije, korisne savete, pomoć u planiranju kupovine stana. Na sajtu je i jedinstveni kalkulator pomoću kojeg možete da izračunte maksimalni iznos kredita za koji je klijent kreditno sposoban, i tako brzo i lako odredi maksimalnu cenu stana koju može da plati. Tako informisan i pripremljen, klijentu će biti mnogo lakše da nađe adekvatan stan i sve što treba da uradi jeste da zakaže sastanak sa specijalistom za stambene kredite, koji od tog trenutka preuzima sve, i klijent više ne mora da brine.

Sasvim je sigurno da će, uz ovakve pogodnosti, donošenje odluke o rešavanju stambenog pitanja od sada biti znatno lakše. Bilo da želite da svojoj porodici obezbedite idealan životni prostor u kojem ćete provoditi kvalitetno zajedničko vreme ili ste, možda po prvi put, u prilici da za sebe stvorite intiman kutak, uz stambene kredite Banca Intesa ova promena će definitivno predstavljati novi početak.