20. oktobar  2020. 05.05  →  23.11 | Izvor: RTS, Tanjug

Junajted pokorio Pariz, "petarda" Barse, Lacio srušio Borusiju

BEOGRAD -

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su na gostovanju u Parizu kod ekipe PSŽ-a sa 2:1 u jednom od derbija prvog kola Lige šampiona. Pobede su upisali i Barselona, Lacio i Lajpcig.

Mančester junajted ponovo je bio koban po ekipu PSŽ-a u Parizu. Kao i pre dve godine, "sveci" su poklekli pred "đavolima".

Gosti iz Mančestera poveli su u 23. minutu. Sudija Lahoz je prvo dosudio jedanaesterac za goste, Bruno Fernandeš je šutirao, a udarac odbranio Navas.

Ipak, penal je ponovljen, zbog položaja golmana domaće ekipe, a Bruno je iz drugog pokušaja uspeo da postigne gol. Junajted je na poluvreme otišao sa prednošću, ali se očekivao odgovor "svetaca".

Igrao se 55. minut, kada je Marsijal nesrećno postigao autogol. Nejmar je oštro izveo korner, a francuski napadač Marsijal skočio ispred Kurzave, ali je glavom poslao loptu u svoju mrežu.

Usledio je veoma uzbudljiv period meča u kojem su obe ekipe uporno pokušavale da dođu do gola i pobede.

To je za nogom pošlo gostima iz Mančestera, pošto je u 87. minutu Rašford izuzetno preciznim i jakim udarcem matirao golmana rivala i postavio konačnih 2:1 za Junajted.

U ostalim mečevima Barselona je upisala ubedljivu pobedu na domaćem terenu protiv Ferencvaroši sa 5:1, Lacio je nadigrao Dortmund sa 3:1, Lajpcig sa 2:0 savladao Bašakšehir, dok su nerešeno odigrali Čelsi i Sevilja, kao i Ren i Krasnodar.

Morata doneo pobedu Juveu, Briž u nadoknadi do slavlja u Rusiji

Utakmicama u Kijevu i Sankt Peterburgu otpočela je nova sezona Lige šampiona, a prve trijumfe upisale su ekipe Juventusa i Briža. Juventus je do pobede nad Dinamom došao golovima Alvara Morate.

Italijanska ekipa mučila se u prvom delu meča, koji je završen sa 0:0.

Ipak, na samom startu drugog poluvremena "stara dama" stiže do vođstva. Igrao se 46. minut, dobro je probio Kijeza, Morata prvo odložio za Kuluševskog, čiji udarac brani golman Dinama, ali je Morata bio na pravom mestu i u pravo vreme, te je zakucao loptu na odbitak.

juventus, dinamo

Do kraja meča Dinamo je pokušao da izjednači, ali je primio još jedan gol.

Kvadrado je u 84. minutu uputio oštar centaršut, a drugi gol na meču, ovoga puta glavom, postigao je Morata.

Juventus sezonu u Ligi šampiona startuje pobedom, a pored Dinama, učesnici Grupe G su još i Barselona i Ferencvaroš.

U Sankt Peterburgu, Briž je protiv Zenita došao do pobede u sudijskoj nadoknadi. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, da bi u drugom delu utakmica bila znatno uzbudljivija.

Golom Denisa u 63. minutu, Briž je poveo, ali je 11 minuta kasnije Horvat postigao autogol, pa je rezultat bio 1:1. Delovalo je će se meč završiti bez pobednika, ali su gosti u 93. minutu postigli presudni gol. De Ketalar je krunisao dobru akciju Briža i bio smiren u završnici sa dva-tri metra udaljenosti.

Rezultati 1. kola:

Grupa E: Čelsi - Sevilja 0:0, Ren - Krasnodar 1:1 (Guirasi 56. penal - Ramires 59).

Grupa F: Zenit - Briž 1:2 (Horvat 74. autogol - Denis 63, De Katelar 90+3), Lacio - Borusija Dortmund 3:1 (Imobile 6, Luis Felipe 23, Akpa Akpro 76 - Haland 71).

Group G: Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (Morata 46, 84), Barselona - Ferencvaroš 5:1 (Mesi 27. penal, Fati 42, Kutinjo 52, Pedri 82, Dembele 89 - Karatin 70. penal).

Grupa H: PSŽ - Mančester junajted 1:2 (Marsijal 55. autogol - Bruno Fernandeš 23. penal, Rašford 87), Lajpcig - Istanbul Bašakšehir 2:0 (Anhelinjo 16, 20).

Sreda:

Grupa A: Salcburg - Lokomotiva Moskva (18.55), Bajern - Atletiko Madrid (21.00).

Grupa B: Real Madrid - Šahtjor (18.55), Inter - Borusija Menhengladbah (21.00).

Grupa C: Mančester Siti - Porto, Olimpijakos - Marselj (21.00).

Grupa D: Ajaks - Liverpul (21.00), Midtjilend - Atalanta (21.00).

Tagovi