Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.10.2020.

18:00

Ročesti: Ovo je moja kuća, oduvek sam hteo da igram za Zvezdu

Plejmejker Crvene zvezde Tejlor Ročesti bio je srećan nakon prve utakmice u novom mandatu u crveno-belom dresu.

Izvor:

Autor:

Ročesti: Ovo je moja kuća, oduvek sam hteo da igram za Zvezdu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ročesti je otkrio da je želeo da dođe u Crvenu zvezdu još kada je imao 19 godina i igrao na koledžu.

Prvu utakmicu odigrao je protiv Mornara, u kojoj je Zvezda ubedljivo slavila.

"Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Srećan sam što sam ponovo na parketu i zbog pobede. Pobeda je najvažnija. Potrebno mi je malo vremena da se navikne na novi tim, novu situaciju. Zadovoljan sam i mislim da su menadžment i trener napravili odličan tim".

Deluje da se dobro oseća na parketu.

"Nije važno s kim igramo, igram sa velikim samopouzdanje, mislim da ću vremenom biti sve bolji i bolji, s obzirom da sam poslednju utakmicu odigrao pre sedam meseci".

Koja je razlika između ove i prve utakmice u Zvezdi pre dve godine? Osim prazne dvorane.

"Najveća razlika je što sam tek stigao i već posle nekoliko dana odigrao prvu utakmicu. Sve je novo i sveže, razlika je što nema publike i moramo da se naviknemo na to".

Da li je nekada pomislio da će se vratiti u Zvezdu?

"Jedan od mojih saigrača na koledžu Vašington bio je Nikola Koprivica i pričao mi je o Crvenoj zvezdi i Partizanu. Kada sam imao 19 godina rekao sam mu da bih voleo da dođem u Beograd i da zaigram za Crvenu zvezdu. Volim ovaj grad, volim navijače, sve mi se sviđa i ovo je veliko iskustvo. Uvek sam razmišljao o povratku, nisam znao da li će se to desiti. Kada me je Saša pozvao, nisam se premišljao. Ovde se osećam kao kod kuće", rekao je Ročesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve