Ostalo

Sme�no

Paterizovani paradajz! Bez konzervansa, ljuštenja i ceđenja! (RECEPT)

Zimnica je kod većine već pripremljenja i spakovana u ostave da sačeka zimske dane. Ukoliko još niste pripremili pasterizovani paradajz, još uvek nije kasno. Recept bez konzervansa, ljuštenja i ceđenja! 

Paterizovani paradajz! Bez konzervansa, ljuštenja i ceđenja! (RECEPT) Svet Plus





Potrebno:

6 kilograma paradajza
2 kašičice soli












Priprema:

Neka paradajz obavezno bude mesnat. 

Operite ga, presecite na pola i očistite od peteljki.

Dodajte so i sameljite u blenderu.

Sipajte u čiste tegle, dobro zatvorite metalnim čistim poklopcima.

Poređajte tegle u pleh, da se tegle međusobno ne dodiruju.

Stavite pleh u hladnu rernu, uključite na 90 stepeni i ostavite tegle u njoj tri sata. 

Isključite rernu, sačekajte da se tegle ohlade i smestite ih u ostavu.


Prijatno!


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE 



 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>