Crna Gora: Bošnjačka stranka neće u vladu 1Foto: Anadolu Agency (arhivska fotografija)

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine u Crnoj Gori, odlučenoje danas na sednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama.

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine. To je odlučeno danas ba sednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama, prenosi RTCG.

„Aktuelni politiki trenutak nas opredeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade“, rekao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora. “GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi“, saopšteno iz iz partije. Ističu da će podržavati sve procese koji su usmereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

„Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rešenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba da bude članica buduće Vlade“, saopšteno je iz BS. Dodaju i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

„Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore.“

Na sednici je na predlog predsednika Rafeta Husovića za novog potpredsednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Sednici GO, koji ima 90 članova, prethodilo je zasedanje Predsedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori. RTCG podseća da je lider BS Rafet Husović razgovarao u petak sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mesta u novoj Vladi, ako odluči da bude deo nove većine.

On je tada rekao i da ga je mandatar upoznao sa temama za koje je smatrao da su bitne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari