Puče bruka u derbiju! Flamengo razneo Korintijans, Gvardiola će biti ponosan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 23:18

Šampion bacio petardu

Nije najveći, nije gradski, nije najvreliji, ali sudar Flamenga i Korintijansa je derbi dva “najveća narodna” kluba u Brazilu. Najpopularnijeg kluba iz Rio de Žaneira i najopopularnijeg kluba iz konkurentskog Sao Paula. Rivalitet dva najveća grada u Brazilu je veliki, a samim tim i rivalitet dva najpopularnija kluba.

Zato je ozbiljna bruka kada neko u takvom derbiju primi pet golova. Pa još na svom terenu. To se večeras desilo Korintijansu koji je kod kuće ponižen od aktuelnog šampiona Brazila i Južne Amerike - 1:5.

Izabrane vesti

Kada je Flamengo usred višemsečne pauze zbog pandemije korona virusa ostao bez arhitekte velikih uspeha iz prošle sezone Žorža Žezusa i na mesto trenera postavio ne baš poznatog Katalonca Domeneka Torenta, mnogi su bili skeptični. Bez obzira što je pomenuti dugo godina bio pomoćnik Pepa Gvardiole u Barseloni, Bajernu i Sitiju.

Kada je Fla sa Torentom na klupi otvorio sezonu u Seriji A sa samo jednom pobedom u prvih pet kola, kritike su već počele da pljušte jer Brazilci jedva čekaju da nekom strancu koji je došao da ih uči fudbalu, krene naopako.

Ali Torentu je bilo samo potrebno vreme da posloži kockice i navikne ekipu na svoj sistem rada. I krenula je strašna serija… Na poslednjih 11 mečeva, Torentovi Rubronegri su ostvarili osam pobeda, dva remija i samo jedan poraz. A ova večerašnja pobeda nad Korintijansom je bila najubedljivija i najslađa. I sa njom su opet na čelu tabele. Makar dva dana dok Atletiko Mineiro ne odigra meč.

Korintijans više nije sila kakva je bio pre nekoliko godina, ali ovakav debakla se nije očekivao. Mada, kada pogledate kakve golove su im davali Everton, Vitinjo, Natan, Bruno Enrike i Dijego, jasno vam je zašto je Timao na 14. mestu prvenstvene lestvice. Onakva nesrećna i loša odbrana je bila poslastica za Flamengov ofanzivni arsenal. 




tagovi

FlamengoKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara