Najnovije vesti
Zabava
"Ovako se dolazi do slobode, i formalno, i pravno" Reditelj serije "Zlatni dečko" otkrio zbog čega će o ovom projektu BRUJATI SRBIJA

"Ovako se dolazi do slobode, i formalno, i pravno" Reditelj serije "Zlatni dečko" otkrio zbog čega će o ovom projektu BRUJATI SRBIJA

Već desetak dana na stadionu OFK Beograd se snimaju serija i film „Zlatni dečko“ čiji su scenario napisali Aleksa Ršumović i Vuk Ršumović, a režira Ognjen Janković. Glavnog junaka tumači Denis Murić, a pored njega u projektu učestvuju: Tihomir Stanić, Petar Strugar, Igor Benčina, Alisa Radaković, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović...

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zlatni dečko Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Zlatni dečko
Petar Strugar na snimanju
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Petar Strugar na snimanju

Radnja koja je smeštana izvan fudbalskog terena izazvaće posebnu pažnju gledalaca, jer pruža priliku da se svet profesionalnog sporta upozna iznutra. Priča otvara vrata iza kojih možemo da vidimo naličije fudbala - novac, moć, trgovinu uticajem, kriminal. Snimanje serije i filma trajaće do 4. decembra, a ekipa će većinu scena snimiti na teritoriji Beograda.

Zlatni dečko
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Zlatni dečko

- „Zlatni dečko“ je priča o modernom ropstvu. Jeste 2020. godina, ali ta deca nisu vlasnici svojih života, što je zapravo i tema naše serije i filma. Videćemo način kako se dolazi do neke slobode i formalno i pravno. Ovo je univerzalna priča jer se na svim meridijanima planete gde se igra fudbal vodi identična borba, a mi stavljamo akcenat i fokus na mladog fudbalera koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti i izbori se za svoju slobodu - priča reditelj.

Koscenarista Vuk Ršumović ističe da je priča inspirisana životom poznatog fudbalera, ali ne sme da otkriva o kome se radi.

- Videćemo život jednog mladog talentovanog čoveka u borbi sa “lešinarima”, odnosno sa ljudima koji na neki način žele da iskoriste njegov talenat. Ti mladi, neverovatno nadareni ljudi ulaze u jedan svet gde su novac i moć presudni za sve i oni moraju da donesu odluke koje su bitne za njihov život. Mi imamo junaka koji je od starta prepušten sam sebi i koji na neki način, u celoj toj priči traži neku trunku ljudskosti među svim tim ljudima - priča Ršumović.

Petar Strugar na snimanju
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Petar Strugar na snimanju

Reditelj otkriva da on prati „najvažniju sporednu stvar na svetu“, ali da nije pasionirani fudbalski navijač.

- Fudbal je deo nekog detinjstva i odrastanja, ali sada fudbal dobija potpuno drugu dimenziju. Lično sam prestao da navijam za klubove, mada trenutno podržavam OFK Beograd. Da nema ovog kluba i te beogradske legende koja nam je otvorila vrata i ponudila gostoprimstvo na čijem terenu i njihovim prostorima snimamo dobar deo filma i serije, bili bismo izgubljeni - naglašava Janković.

Denis Murić, koji tumači lik glavnog junaka, otkriva da se za ulogu priprema punih godinu dana.

- Još u osnovnoj školi sam trenirao ovaj sport, pa i sada u slobodnom vremenu volim da odigram fudbal. To mi je mnogo značilo u pripremanju ove uloge. Imao sam dva treninga dnevno, ujutro i uveče, a između sam trenirao i boks i priznajem da su mi ti treninzi bili mnogo teži i naporniji - priča Denis, i otkriva da iako kao klinac nije imao idole, divio se fudbalerima Ronadinju i Ronaldu koji su u to vreme bili u punoj snazi.

Pročitajte još

Zanimljivo je da je ovo peti projekat koji Denis snima ove godine. Inače je na četvrtoj godini FDU u klasi profesorke Gordane Mašić.

- Jednostavno, gluma je odabrala mene, a ne ja nju. Slučajno sam dospeo u ove vode, ali mi se dopalo. Do sada sam više radio ispred kamera, ali bih voleo da se oprobam i u pozorištu. Najteže mi od svega pada fotkanje i davanje intervjua za medije.

Seriju „Zlatni dečko“ (pet epizoda) koja će se prikazivati na kanalu Superstar TV, pored Telekoma Srbija, podržali su i Filmski centar Srbije i producentska kuća Beta film iz Nemačke.

Petar Strugar na snimanju
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Petar Strugar na snimanju

Strugar je, podsetimo, nedavno bio u žiži interesovanja zbog fizičkog i verbalnog sukoba sa radnikom na salašu, na kom je glumčev konjički klub. Više o tome pronaći ćete OVDE.

VIDEO Petar Strugar razgovara sa pticom