18. oktobar  2020. 20.49  →  23.22 | Izvor: Tanjug

Stanojević: Teško je kada vodite i ne pobedite; Vazura: Sudija imao poziv na poluvremenu

BEOGRAD -

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je večeras je da nije zadovoljan rezultatom u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, koji je završen nerešeno 1:1.

"Teško je kada vodite veći deo utakmice i ne pobedite. Nismo zadovoljni. Momci su pored svih problema bili opasni. Zvezda je kontrolisala igru, ali su bili bezopasni. Nisam zadovoljan rezultatom", rekao je Stanojevič na konferenciji za medije posle meča.

Partizan je u ranoj fazi ostao bez Sejdube Sume, koji je zbog povrede oka napustio teren, a Stanojević je upitan koliko je njegov izostanak poremetio koncept igre.

"Hteo je da nastavi, insistirao je, ali mu doktor nije dao. Svaka mu čast. Naravno da nas je poremtilo, on je ozbiljno ugrožavao Zvezdu, stvarao im je probleme", zaključio je Stanojević.

Strelac gola Filip Stevanović smatra da rival nije zaslužio bod.

"Oni nisu zaslužili bod, bili smo bolji. Imali smo više šansi, nismo ih iskoristili. Pokazali smo da smo bolji tim i zašto nas nisu dobili u prethodnim derbijima", rekao je Stevanović.

Povratnik među crno-bele Svetozar Marković smatra da je Partizan zaslužio tri boda.

"Vodili smo veći deo utakmice i zaslužili smo više od boda. Imali smo tri šanse u prvom poluvremenu koje nismo iskoristi. To nas je poremetilo, a da smo dali golove, utakmicu bismo rešili u prvom poluvremenu", naveo je Marković.

Vazura: Sudija imao poziv na poluvremenu; Mrkela: Ko je zvao?

Direktor FK Partizan Miloš Vazura, izjavio je da je sudija Novak Simović sudio "po nalogu koji je telefonski dobio na poluvremenu".

"Izuzetno sam nezadovoljan zbog načina na koji nam je oteta pobeda nad Crvenom zvezdom. Pre jednaeeterca je dosuđen nepostojeći korner, tako je i izmislio situaciju da pokaže na belu tačku. Takođe je do 70. minuta prevideo crvene kartone za Sanoga i Kataija, što je takođe bilo očigledno. Očito je da je sudija Simović odradio svoj deo posla, u poluvremenu je primio poziv koji se ne odbija. Čestitam i njemu i nalogodavcu na obavljenom poslu", rekao je Vazura za Telegraf.

Na ovu izjavu reagovao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

"Vazura zamajava narod i laže i svoje navijače! Treba da bude konkretan i kaže ko je zvao sudiju u poluvremenu. Dosta je više tih pokvarenih izjava kojima pokušavaju da traže alibi za neuspehe. Tražimo da se Miloš Vazura javno izjasni šta znači ta izjava za medije da je neko u poluvremenu zvao sudiju. Ovakve paušalne izjave su nekorektne i ne priliče direktoru ozbiljnog kluba", istakao je Mrkela.

Tagovi